Εκλογές 2023: Η μεγάλη εικόνα

Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα...

Must Read

Ουδείς ανέμενε τόση μεγάλη ποσοστιαία διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων θεωρώ. Οι προεκλογικές δημοσκοπικές έρευνες προφανώς και ευνόησαν αμφότερα τα κόμματα εξουσίας. Θέλω να πω με απλά λόγια ότι, η μικρή διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ευνόησε την πρώτη για να συσπειρώσει το ακροατήριο της χωρίς χαλαρότητες και εφησυχασμούς και όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, το έσωσε από την προεκλογική πτώση, εσωστρέφεια και κατήφεια.

Ένα σφαιρικό σχόλιο για την εκλογική διαδικασία θα ήταν το έκδηλο γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού έχει στραφεί στο λεγόμενο δεξιό πολιτικό πλαίσιο και δη του συντηρητισμού. Τα ερεθίσματα που οδηγούν σε αυτήν την κατεύθυνση ποικίλουν από την οικονομία έως το πολιτισμικό και θυμικό γίγνεσθαι που λειτουργεί ως καταφύγιο σε καιρούς πολιτικού και ανθρώπινου εκμαυλισμού.

Εκκινώντας από τον κερδισμένο που κατήγαγε νίκη, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τα επινίκια πηγαίνοντας εκ νέου στην κάλπη με ενισχυμένη αναλογική για να καρπωθεί αυτοδυναμία συνεχίζοντας απρόσκοπτα όσα έχει στο χαρτοφυλάκιο του. Διακρίνοντας τη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε, το μόνα που θα πρέπει να προσέξει είναι τις αλαζονικές συμπεριφορές, την έλλειψη εγρήγορσης και τις λανθασμένες εκτιμήσεις.

Χρειάζεται βαθύτατη ανασκόπηση των πεπραγμένων της απερχόμενης διακυβέρνησης ούτως ώστε να αποφευχθούν λάθη, να αποκλειστούν σκοπιμότητες και να αποκατασταθούν αδυναμίες. Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα και η κρίση του λαού μεταβάλλεται σα φύλλο στον αέρα.

Ο μεγάλος ηττημένος δεν είναι άλλος από τον Τσίπρα και τους συν αυτώ. Μου έκανε αλγεινή εντύπωση εξαρχής η εσφαλμένη κοινωνία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η αδυναμία στοχευμένου προσανατολισμού και το ηττοπαθές αφήγημα περί συγκυβερνήσεως προοδευτικών αριστερών κομμάτων. Ενώ ο Μητσοτάκης αρχής εξαρχής ζήτησε και μίλησε για αυτοδυναμία του κόμματος του, ο Τσίπρας αναμόχλευε διαρκώς προτάσεις για συγκλίσεις, κοινά σημεία και αοριστίες περί συνεργασίας.

Αυτό το επικοινωνιακό σφάλμα προέρχεται όπως πιστεύω από το γεγονός αφενός ότι ο Τσίπρας δε διέθετε δομημένη αντιπολιτευτική ατζέντα, παρά μόνο φρούδες υποσχέσεις και λαϊκισμό. Αφετέρου, το επιτελείο της Κουμουνδούρου έφερε την απλή αναλογική όχι γιατί τη θεωρεί απαύγασμα δημοκρατίας, αλλά διότι πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να πάρει σε καμία περίπτωση αυτοδυναμία σε επερχόμενες εκλογές, ειδάλλως θα μπορούσε να τη φέρει τη στιγμή της παντοκρατορίας του, αλλά δεν το έπραξε.

Οι μετεκλογικές απόψεις που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, για την ήττα φταίνε τα υπόλοιπα κόμματα που δεν συνέπραξαν με τον Τσίπρα και ότι μαζικά και συντεταγμένα όλοι στράφηκαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της ΝΔ ξέρετε τι υποδηλώνει; Ότι ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί τα λάθη τους και επιμένουν να συνεχίζουν σε τέτοιες γελοίες τακτικές διαχείρισης ήττας. Πρωτόγνωρο εν μέσω κρίσεων που διήλθαν της πατρίδος μας να γκρεμίζονται τα ποσοστά της αντιπολίτευσης και να αυξάνονται της κυβέρνησης. Μάθημα προς ανάγνωση για τους συντρόφους.  Όταν κάτι δε μας βγαίνει, δημιουργούμε εχθρούς για να υποστηρίξουμε το απαραίτητο της πολιτικής μας ύπαρξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This