Ο γερμανικός Τύπος «σταυρώνει» το παρεάκι Ούρσουλας-Κυριάκου!

Οι διακοπές στην Κρήτη δεν πέρασαν απαρατήρητες –Ράπισμα κατά Μητσοτάκη - Επικρίσεις και από την Σόφι ιντ Βελντ

Must Read

«Γιατί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάνει διακοπές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας;» αναρωτήθηκε στον τίτλο σχετικού της άρθρου η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, σχολιάζοντας την είδηση που έκανε το γύρο της Ευρώπης, ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη, φιλοξενούμενη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στη βίλα του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε τις διακοπές της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατηγορείται για κατασκοπεία (σ.σ. υποκλοπές). Τι λέει η Επιτροπή σχετικά με αυτό;» ρωτά ακόμα το βερολινέζικο μέσο, το οποίο σχολιάζει συνοπτικά:

«Το τριήμερο ταξίδι στην Ελλάδα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του συζύγου της Χάικο, έγινε πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα και σχολιάστηκε έντονα από τους Έλληνες χρήστες του Twitter. Ο λόγος ήταν ότι το ζευγάρι δεν είχε επιλέξει ξενοδοχείο για τη διαμονή του. Αντίθετα, έμεινε στην κατοικία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά».

Στη συνέχεια το γερμανικό άρθρο παραθέτει την απάντηση εκπροσώπου της Κομισιόν για το ταξίδι και προσθέτει: «Αρκετοί Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, το θεώρησαν σύγκρουση συμφερόντων».

Süddeutsche Zeitung: «Αυτές οι διακοπές ήταν πολιτικές»

Από την πλευρά της, η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει ότι οι «πολιτικές διακοπές» της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «εγείρουν κάποια ερωτήματα».

Στη συνέχεια, το άρθρο τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανήκει στην ίδια κομματική οικογένεια με εκείνη», αλλά σπεύδει να επισημάνει (και να κατακεραυνώσει ταυτόχρονα τη χώρα μας και τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη), ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «ήταν με τον πρωθυπουργό μιας χώρας, της οποίας οι συνοριοφύλακες και ακτοφύλακες απωθούν τους μετανάστες στην ξηρά και στη θάλασσα. Της οποίας η ακτοφυλακή έπαιξε περίεργο ρόλο στη βύθιση ενός σκάφους προσφύγων στη Μεσόγειο με πάνω από 600 νεκρούς και της οποίας οι αρχές ευθύνονται για τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus εναντίον μελών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων».

Στο κάδρο βάζει η SD και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, υπενθυμίζοντας τις παραβλέψεις των Αρχών που οδήγησαν στους 57 νεκρούς, ενώ κάνει αναφορά και στην ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τονίζει με έμφαση το άρθρο:

«Για όλα αυτά η πρόεδρος της Επιτροπής σιωπά σε μεγάλο βαθμό και η Κομισιόν λέει πολύ λίγα όταν ερωτάται για τις δικαιολογημένες ανησυχίες σχετικά με την Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης και η φον ντερ Λάιεν είναι προφανώς πολύ κοντά, ο πρωθυπουργός είναι πολύ σημαντικός ως εταίρος στην υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Δεν είχε την απαραίτητη διακριτικότητα σε αυτές τις διακοπές η φον ντερ Λάιεν, μια πρωταθλήτρια του αυτοελέγχου, η οποία προσέχει σχολαστικά τη δημόσια εμφάνισή της και χρησιμοποιεί σκόπιμα τη συμβολική δύναμη των εικόνων. Το γεγονός ότι επρόκειτο για ιδιωτικό ταξίδι, όπως αναφέρει η Επιτροπή, αδικεί το θέμα. Αυτές οι διακοπές ήταν από μόνες τους πολιτικές. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τέθηκαν σε συζήτηση τα σκάνδαλα».

Επικρίσεις από την Σόφι ιντ Βελντ

Η Ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές PEGA, Σόφι ιντ Βελντ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με αφορμή την τουριστική της επιλογή.

Αρχικά, ζήτησε να εξαιρέσει τον εαυτό της η Πρόεδρος της Κομισιόν από τις συζητήσεις θεμάτων σχετικά με την Ελλάδα και την κυβέρνησή της.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας σε σημερινή της ανάρτηση ότι «η ουδετερότητα και η αντικειμενικότητα είναι απαραίτητες» και πως «η ιδιωτική παραμονή του Προέδρου της ΕΚ σε διακοπές στο σπίτι ενός πρωθυπουργού ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη λήψη αποφάσεων της ΕΚ», η Ευρωβουλευτής έκανε έκκληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προσθέσει το θέμα στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου και να ζητηθεί η άποψη του ευρωπαϊκού διαμεσολαβητή, που προωθεί τη χρηστή διοίκηση της ΕΕ διερευνώντας καταγγελίες και συστημικά ζητήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This