Ο Αλέξης έφυγε, ο «φιλόσοφος Τσίπρας» επιστρέφει

Must Read

«Κάν’ το όπως ο Καραμανλής» είναι το σύνθημα Τσίπρα για τη «μετα-ΣΥΡΙΖΑ» εποχή!
Νέα αρχή για τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που στο κόμμα του φουντώνει η πυρκαγιά της εκλογής καινούργιας ηγεσίας.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο εξαφανισμένος από τον περασμένο Ιούνιο τέως πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έριξε «μαύρη πέτρα» πίσω του, αποφάσισε να βγει από το καβούκι του! Νοίκιασε γραφείο στη Λεωφόρο Αμαλίας, σχεδόν απέναντι από τη Βουλή, και πλέον εγκαθιστά εκεί το καινοτόμο στρατηγείο του.

Οι κινήσεις του, εκτός ότι θυμίζουν Κώστα Καραμανλή, μιμούνται και την τακτική του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο ο Τσίπρας θαύμαζε και θαυμάζει. Αφού πέρασε το καλοκαίρι του σε Πορτογαλία και ΗΠΑ, φροντίζοντας επιμελώς να μη διαρρεύσει καμιά «απολαυστική στιγμή» από τις μακρές διακοπές του, επιστρέφει, όπως όλα δείχνουν, αλλά… σε ιδιωτικό και όχι σε δημόσιο πεδίο!

Με λίγα λόγια, δεν θέλει καθόλου να εμπλακεί, τουλάχιστον εμφανώς, στη μάχη των διαδικασιών για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, αλλά θέλει να επανακάμψει, βλέποντας φίλους, στελέχη και οπαδούς στο γραφείο του στη Λεωφόρο Αμαλίας. Η αγάπη και ο θαυμασμός του προς τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή τον οδηγούν στο να ακολουθεί το παράδειγμά του. Οργανώνει πολιτικό γραφείο, θα επεμβαίνει όταν εκείνος νομίζει ότι πρέπει να το κάνει, και απέχει από όλα όσα φθείρουν…

Ολόκληρο το καλοκαίρι φόρτισε τις μπαταρίες του ταξιδεύοντας παρέα με τη σύντροφό του Μπέττυ και τα αγοράκια τους. Από τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού του στην Πορτογαλία, πέρασε στην απέναντι ακτή των ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στην Καλιφόρνια και στην ορίτζιναλ Ντίσνεϊλαντ, και πριν από λίγες εβδομάδες η οικογένεια Τσίπρα επέστρεψε στο σπίτι της. Εκεί, στο Σούνιο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε και έχει τον χρόνο και την ευκαιρία να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του, που φημολογείται ότι θα περιλαμβάνουν ομιλίες σε εσωτερικό και εξωτερικό, όπου και όταν συζητούνται θέματα «φιλοσοφίας της πολιτικής»!

Λέγεται επίσης από συνεργάτες του ότι τώρα που έχει άπλετο χρόνο σκέφτεται να γράψει βιβλίο με όσα έζησε ενόσω κυβέρνησε, αλλά και όσο ήταν στην προεδρία του… αριστερού του κόμματος! Είναι μια ευκαιρία, άλλωστε, να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του και τα γεγονότα που έζησε, τα οποία περιέχονται στο πλούσιο και ενδιαφέρον αρχείο του, για να εξηγήσει και στους ψηφοφόρους του πώς και γιατί έδρασε όπως έδρασε. Ο Αλέξης έφυγε, ο «φιλόσοφος Τσίπρας» επιστρέφει!

Δείτε επίσης:

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο μπαλαντέρ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This