Η δημοκρατία υπό διωγμόν

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενοχληθεί σε τέτοιο βαθμό από τη μαχητική, ερευνητική δημοσιογραφία και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», ώστε δεν τηρεί καν τα προσχήματα.

Απόδειξη των ανωτέρω είναι η μεροληψία σε βάρος της εφημερίδας μας σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Η αρωγή στις εκδοτικές επιχειρήσεις των εφημερίδων είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να υλοποιήσει αυτήν την υπόσχεσή της. Ομως, προκειμένου να μη δοθούν τα αναλογούντα στη «δημοκρατία», η ίδια η κυβέρνηση παραβιάζει με προκλητικό τρόπο όλες τις διατάξεις που η ίδια θέσπισε, μέσω κοινής υπουργικής απόφασης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρωθυπουργικής εμμονής με τη «δημοκρατία» είναι το γεγονός πως στην Εστία Επενδυτική Α.Ε., που εκδίδει την εφημερίδα μας, εγκρίθηκε ένα από τα χαμηλότερα ποσά, ύψους 48.000 ευρώ, παρά το γεγονός πως, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, κάθε εφημερίδα που εγγράφηκε στο μητρώο Τύπου (όπως, φυσικά, και η «δημοκρατία») θα έπρεπε να λάβει μίνιμουμ 50.000 ευρώ! Αλλες εκδοτικές επιχειρήσεις, με ελάχιστους εργαζομένους και ιδιαίτερα χαμηλές κυκλοφορίες, λαμβάνουν από το πρόγραμμα πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Φυσικά, ακόμα και σε αυτές τις επιχειρήσεις με το ελάχιστο προσωπικό και τις χαμηλές κυκλοφορίες καλώς δίνεται η ενίσχυση και το σωστό θα ήταν να εισπράξουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά – μια και σε σχέση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που λαμβάνουν γενναιότατες επιχορηγήσεις, οι εφημερίδες είναι αδικημένες.

Το θέμα που ενδιαφέρει τη «δημοκρατία» είναι η ολοκληρωτική – φασιστική αντιμετώπιση της εφημερίδας μας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν μπορεί να ανεχτεί τις ελεύθερες φωνές. Οποιο ενημερωτικό μέσον, όπως η «δημοκρατία», ορθώνει το ανάστημά του κόντρα στις αυθαιρεσίες και στα ανομήματα της κυβέρνησης δέχεται πάσης φύσεως διώξεις, απειλές, ύβρεις και χυδαίες, μεροληπτικές συμπεριφορές.

Η «δημοκρατία» τελεί υπό διωγμόν, αλλά θα επικρατήσει, γιατί βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Κι αυτή είναι η υπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού, η πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This