Η σιωπηρή «συνενοχή» της Εκκλησίας

Η εμμονή της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου

Must Read

Να αρχίσουμε με δύο παραδοχές. Η πρώτη, ότι η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να νομοθετεί. Η δεύτερη, ότι η Εκκλησία έχει το δικαίωμα να εκφράζει δημόσια τη γνώμη της.

Αν μη τι άλλο, για τα θέματα που αφορούν τον λαό και το πού πηγαίνει αυτός ο τόπος. Και τους δύο τους κρίνει, αργά ή γρήγορα, η κοινωνία. Τη μεν κυβέρνηση με την ψήφο της. Τη δε Εκκλησία με την αποδοκιμασία ή την επιδοκιμασία της.

Με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια οι ρόλοι έχουν κάπως μπερδευτεί. Η κυβέρνηση φαίνεται να τα έχει βρει με την Εκκλησία. Με τη διοικούσα Εκκλησία, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει μια σιωπηρή συνενοχή.

Μητροπολίτες

Οι Μητροπολίτες, μεμονωμένα, έχουν βγει στα κάγκελα. Οσο και να σκούζουν όμως επισήμως, η Εκκλησία αρκέστηκε σε μία νομικίστικη δημόσια εγκύκλιο. Που κι αυτή την άφησαν να διαρρεύσει. Ούτε καν την έστειλαν στο γραφείο του πρωθυπουργού. Κατά τα άλλα, η ηγεσία της Εκκλησίας περιμένει να δει το… τελικό κείμενο. Τότε, βέβαια, θα είναι αργά.

Τι θα μπορούσε να γίνει; Τουλάχιστον, για τα μάτια του κόσμου, να συγκληθεί η Ιεραρχία. Να μη μένουν ξεκρέμαστοι οι Μητροπολίτες να φωνάζουν από άμβωνος και ουσιαστικά να παλεύουν μόνοι.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να βρεθεί μία αντιπροσωπία της Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθεί. Εστω να εκφράσει έναν προβληματισμό. Να δει και ο ιστορικός του μέλλοντος πως κάτι είπε και η Εκκλησία, κάπως εξέφρασε κι ένα άλλο κομμάτι της κοινωνίας.

Οι υπερασπιστές της woke ατζέντας έχουν πια τα κανάλια τους, τον τρόπο τους και τους υπερασπιστές τους. Οσο γι’ αυτά που λέγονται πως η Εκκλησία δεν τάσσεται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς για «να μη διχάσει τον κόσμο», είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Η εμμονή της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου

Το σχέδιο έχει κάπως έτσι. Τον Οκτώβριο ο Γ. Γεραπετρίτης θα αναλάβει, το πιθανότερο, νέος επίτροπος της Ε.Ε. για τη χώρα μας. Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου θα πάρει -και στα χαρτιά- το τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών.

Η εμμονή της να μπλέκει στα εκκλησιαστικά πράγματα είναι απαράμιλλη. Ειδικά στα εκκλησιαστικά θέματα της Αμερικής, που της έχει γίνει κάτι σαν εμμονή. Ατομα και εντός του ΥΠΕΞ τής καταλογίζουν τα τελευταία δημοσιεύματα εντός και εκτός Ελλάδος.

Παρότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης τής είπε με εύσχημο τρόπο να περιοριστεί στα του οίκου της, η κυρία Παπαδοπούλου επιμένει.

Η στάση της έχει προκαλέσει δυσφορία σε υψηλούς υπηρεσιακούς παράγοντες και διπλωμάτες που κάνουν λόγο για αμετροεπείς κινήσεις που δεν ταιριάζουν με τον θεσμικό της ρόλο. Για ζημιά που θα μείνει όταν -αργά ή γρήγορα- η εν λόγω θα έχει αποχωρήσει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This