Ακόμη στη θέση του ο απαράδεκτος Στυλιανίδης

Must Read

Χάρισε με τα λόγια -που στη διπλωματική γλώσσα ισοδυναμούν με πράξεις- τη μισή Κύπρο στους Τούρκους και παραμένει στη θέση του ο Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από του βήματος τη Βουλής ξεστόμισε ότι «η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική», και μόνο η αντιπολίτευση αντέδρασε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να αποπέμψει αυτοστιγμεί τον απαράδεκτο Στυλιανίδη, δεν αντέδρασε. Αυτό σημαίνει ότι αδιαφόρησε για την προδοτική δήλωση ή την καλοδέχτηκε.

Μάλιστα, ο υπουργός, που είναι Κύπριος, αρχικά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι την επίμαχη φράση την είπε εντός… εισαγωγικών, αλλά γρήγορα επανήλθε στην αρχική θέση του. Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δίνουμε μάχες για την Κύπρο με ρεαλισμό, υπολογίζοντας τον συσχετισμό δυνάμεων.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι κοινές μάχες του Ελληνισμού για να επιβιώσει ο Κυπριακός Ελληνισμός στην Κύπρο πρέπει να είναι μάχες συνετές, με επίγνωση του συσχετισμού δυνάμεων. Γιατί αυτό που έγινε το 1974 και το υπονόησα, αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα αρνηθούν τη ρεαλιστική πραγματικότητα, τότε ο Κυπριακός Ελληνισμός όχι απλά κινδυνεύει, αλλά θα βρεθεί προ σκληρών διλημμάτων – και, δυστυχώς, ο Ελληνισμός, όπως έχει συμβεί και σε άλλες τραγωδίες, θα βρεθεί προ νέας εθνικής τραγωδίας».

Σε απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι είναι πιο ισχυροί από εμάς και να μην μπούμε στα… αίματα για την Κύπρο διότι θα πάθουμε ότι υπέστημεν το 1974. Είναι ανατριχιαστικό το μειοδοτικό πνεύμα με το οποίο πορεύεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι υπουργοί, αντί να πρωτοπορούν στους τομείς τους με έργα και στην εμψύχωση του λαού με το προσωπικό παράδειγμά τους και με εθνικό λόγο, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την υποταγή στους Τούρκους.

Η άποψη Στυλιανίδη για τη μισή Κύπρο που «είναι ήδη τουρκική» ταιριάζει απόλυτα με τη δήλωση Μητσοτάκη πως ο διάλογος με τους Τούρκους «μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις, οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης».

Ο Θεός να φυλάει την πατρίδα από την κυβέρνησή της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This