Οι εθνικά επικίνδυνοι του Μεγάρου Μαξίμου

Must Read

Οι Τούρκοι επανέφεραν το θέμα των «γκρίζων ζωνών» μόλις ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ορίσει θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και το Αιγαίο ως «καταφύγια» για θαλασσοπούλια και μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά! Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απροκάλυπτη και έντονη, και οι επικίνδυνοι για το έθνος ένοικοι και συμβουλάτορες του Μεγάρου Μαξίμου αναμασούν την ανεδαφική επιχειρηματολογία τους περί δημιουργίας «καλού κλίματος» με την Τουρκία.

Οι κ. Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης, καθώς και οι άμεσοι συνεργάτες τους, όχι μόνο συνεχίζουν να ακολουθούν την πεπατημένη του ενδοτισμού στα Ελληνοτουρκικά, αλλά κλιμακώνουν τους τεμενάδες τους, οργανώνοντας πρωθυπουργική επίσκεψη στην Τουρκία τον Μάιο – και δεν τη ματαιώνουν ούτε όταν η κυβέρνηση Ερντογάν μιλάει για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.

Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν λεκτική και ιδιαίτερα αναιμική. Ουσιαστική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις θα ήταν το σχετικό δελτίο Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να συνοδεύεται και με την ανακοίνωση της ματαίωσης και του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Τουρκία και της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι θλιβερό, αλλά πραγματικό. Ετσι όπως πολιτεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Ελληνοτουρκικά, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους… διαφημιστές της Τουρκίας στη Δύση. Διεξάγει για λογαριασμό της μια λίαν επιτυχημένη επικοινωνιακή καμπάνια και τα αποτελέσματα, υπέρ της γειτονικής χώρας, είναι ορατά. Ούτε αποκλείστηκε από τους Αμερικανούς από την αγορά F-16 ούτε της έχει επιβληθεί οποιαδήποτε κύρωση από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την επεκτατική πολιτική της, για τη συμμαχία και τη στενή συνεργασία της με τη Ρωσία, για τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την κατοχή εδαφών της Κύπρου μας και τον εποικισμό τους από Τούρκους της Ανατολίας.

Είναι κατεπείγουσες η ανάγκη αλλαγής πλεύσης στα Ελληνοτουρκικά καθώς και η ακαριαία διακοπή της επανάληψης ανοησιών περί… καλού κλίματος με τη χώρα που διεκδικεί εδάφη, εναέριο και θαλάσσιο χώρο από την πατρίδα μας και συμπεριφέρεται σαν τον γκάνγκστερ της γειτονιάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This