Ο νέος ΥΠΕΝ Σταύρος Παπασταύρου θέλει να δείχνει κινητικότητα και θεωρεί ότι βλέπει την μεγάλη εικόνα εστιάζοντας σε συγκεκριμένα «μεγάλα» projects.
Την εσωτερική Διοίκηση του Υπουργείου όμως την στηρίζει σε επιτελικούς συνεργάτες του, οι οπαίοι μετά από τόσο καιρό παραμένουν χαμένοι στον κυκεώνα των ποικίλων αρμοδιοτήτων και των πολλών υπηρεσιών του Υπουργείου.
Είναι χαρακτηριστική η παγωμάρα των υφισταμένων που διαπιστώνουν απόλυτη ανοργανωσιά, συγκεντρωτισμό και άγνοια καθώς το ιδιαίτερο γραφείο του ΥΠΕΝ δεν μπορεί να συνδεθεί ικανοποιητικά με τις υφιστάμενες υπηρεσίες, ανταποκρίνεται με μεγάλη καθυστέρηση σε επείγοντα θέματα που σχετίζονται με χρηματοδοτήσεις, έργα και προγράμματα ενώ αδυνατεί να διαχειριστεί τις εκκρεμότητες – που είναι πολλές – του προκατόχου του.
Η επιθυμία του νέου υπουργού να τα βλέπει όλα στον διαθέσιμο αντίστοιχο χρόνο του κι η απουσία διοικητικής και γραμματειακή επάρκειας, φαίνεται πως επιτείνουν την επικρατούσα χαώδη κατάσταση.
Δείτε επίσης:
- Ένα ακόμη ρουσφέτι του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Έξαλλος ο Χαριτάτος με τον Μαρκόπουλο: «Εγώ δεν τρώω σανό»
- Ο Σκέρτσος «μπαζώνει» τον γάμο τον ομοφυλοφίλων!