ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ελλάδα υπέρ της καθολικής τήρησης του Διεθνούς Δικαίου

Η Ελλάδα υπέρ της καθολικής τήρησης του Διεθνούς Δικαίου

Τι δήλωσε στο πλαίσιο των επαφών του με τον ομόλογό του από το Μπαχρέιν, Abdullatif bin Rashid Alzayan

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι η Ελλάδα, από τη θέση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής της καθολικής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και για αυτή την περίπτωση.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η δημοκρατική βούληση του λαού της Βενεζουέλας πρέπει να γίνει σεβαστή. Οι δηλώσεις του έγιναν  στο πλαίσιο των επαφών του με τον ομόλογό του από το Μπαχρέιν, Abdullatif bin Rashid Alzayani.

Προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε πως το μέλλον της Βενεζουέλας ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες της. Ο κ. Γεραπετρίτης έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση τον απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την τήρηση των διεθνών δημοκρατικών προτύπων, αναδεικνύοντας το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας στην αυτοδιάθεση.

Η στάση της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Αναφερόμενος στον διεθνή ρόλο της χώρας, ο Υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα, από τη θέση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής της καθολικής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου. Η στάση αυτή, όπως εξήγησε, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής στρατηγικής για την επίλυση διεθνών κρίσεων.

Κοινή ευθύνη για την παγκόσμια ειρήνη

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε την αυξημένη ευθύνη που φέρουν κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως η Ελλάδα και το Μπαχρέιν, στη διαφύλαξη της παγκόσμιας σταθερότητας. Τόνισε, μάλιστα, πως οι αξίες που διέπουν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών εδώ και οκτώ δεκαετίες παραμένουν η μόνη εγγύηση για την ειρήνη και την ευημερία σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης