Ο «μάγος» του real estate που εξόφλησε δάνεια σε χρόνο ρεκόρ!

Κυρανάκης: Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και πρώην υπάλληλος της Blue Skies - Στα 20 και τα 21 του έλαβε 277.500 ευρώ από τις τράπεζες, τα οποία αποπλήρωσε σε λιγότερο από 10 χρόνια!

Must Read

Παιδί-θαύμα φαίνεται πως είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και πρώην υπάλληλος της Blue Skies Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφού, όπως προκύπτει από τα «πόθεν έσχες» του, κατάφερε στα 20 και τα 21 του έτη να πάρει συνολικά 277.500 ευρώ σε τραπεζικά δάνεια, τα οποία, μάλιστα, κατάφερε να αποπληρώσει σε λιγότερο από 10 έτη, τη στιγμή που άλλοι Έλληνες βασανίζονται για δεκαετίες, αν δεν τα έχουν χάσει ήδη από funds.

  • Από τον Νίκο Τσακανίκα, εφημερίδα «δημοκρατία»

Μάλιστα, το πρώτο δάνειο κατάφερε να το πάρει ενώ ήταν ακόμη φοιτητής και λογικά δεν είχε φορολογική δήλωση, που να δημιουργεί κάποια ασφάλεια στα τραπεζικά στελέχη. Το δε δεύτερο και γιγαντιαίο δάνειο το πήρε μόλις το πρώτο έτος της -όποιας τότε- επαγγελματικής του δραστηριότητας. Αξιέπαινος!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Το 2007 ο κ. Κυρανάκης είναι 20 ετών και, σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Με το συμβόλαιο 24139/2007 αποκτάει ένα ισόγειο διαμέρισμα 46 τ.μ. στην Αθήνα λαμβάνοντας δάνειο 57.500 ευρώ, το οποίο έχει εξοφληθεί (σ.σ.: η αξία του ακινήτου είναι 72.500 ευρώ και, όπως σημειώνει στο «πόθεν έσχες», τα υπόλοιπα τα έβαλε ο ίδιος, τα οποία ας πούμε ειλικρινώς καλοπροαίρετα ότι μπορεί να τα είχε φυσικά από την οικογένειά του).

Το πρώτο ερώτημα που εγείρεται είναι πώς κατάφερε να πάρει δάνειο για αγορά σπιτιού, τη στιγμή που δεν είχε τότε κάποια επαγγελματική δραστηριότητα.

Το ακριβώς επόμενο έτος, το 2008, καταφέρνει και παίρνει ένα τεράστιο ποσό από τράπεζα, της τάξης των 220.000 ευρώ, για την αγορά σπιτιού στην Πεύκη (σ.σ.: για το ακίνητο έδωσε 250.348,90 ευρώ, δηλαδή έδωσε και 30.000 ευρώ ο ίδιος, με δύο συναλλαγματικές των 15.000 ευρώ, όπως σημειώνεται και πάλι στο «πόθεν έσχες»).

Συγκεκριμένα, με το συμβόλαιο 3634/2008 αποκτάει ένα διαμέρισμα 126 τ.μ. στην Πεύκη με δάνειο 220.000 ευρώ, το οποίο έχει εξοφληθεί. Επιπρόσθετα φαίνεται πως αγοράζει δύο θέσεις πάρκινγκ και μία αποθήκη, που βρίσκονται προφανώς στην ίδια πολυκατοικία με το προαναφερθέν διαμέρισμα.

Εκείνη την εποχή, όπως αναγράφεται και πάλι στο βιογραφικό του, κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του μάρκετινγκ. Με ποιο τρόπο και κυρίως με ποια δικαιολογητικά κατάφερε να πάρει στεγαστικό δάνειο και μάλιστα τέτοιας έκτασης παραμένει άγνωστο.

Ποια ήταν η φορολογική του δήλωση που δικαιολογούσε την εκταμίευση τόσων και τέτοιων ποσών;

Είναι γεγονός πως εκείνα τα χρόνια οι τράπεζες έδιναν με μεγαλύτερη ευκολία δάνεια, αν και η στρόφιγγα είχε αρχίσει κάπως να κλείνει σε σχέση με τη δεκαετία του ’90 και τα πρώτα χρόνια του 2000. Ωστόσο, και πάλι υπήρχαν, έστω τα βασικά, φορολογικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τα διαδικτυακά φερέφωνα του κ. Κυρανάκη από την «Ομάδα Αλήθειας» καθώς και το «πόθεν έσχες» του φαίνεται πως μέχρι και το έτος 2018 τα δάνεια αυτά είχαν ήδη αποπληρωθεί, χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο. Δηλαδή, μπορεί να τα αποπλήρωσε το πολύ σε 10 ή ακόμη και σε 8 ή και σε 6 χρόνια.

Πώς κατάφερε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να αποπληρώσει και τα δύο δάνεια συνολικού ύψους 277.500 ευρώ;

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με μαθηματικούς υπολογισμούς -και, προσοχή, χωρίς να προσμετρήσουμε τους τόκους, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό ποσό-, πως η μηνιαία δόση, εάν τα αποπλήρωσε σε 10 χρόνια, που είναι το μέγιστο, άγγιζε τα 2.500 ευρώ!

Πώς το κατάφερε αυτό; Είχε κάποια άλλα ακίνητα που πούλησε; Μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει.

Πάντως, στο «πόθεν έσχες» χρήσης 2018, όπου καταγράφεται η αποπληρωμή των δανείων, δεν αναφέρεται ότι έγινε εφικτή από πώληση άλλων ακινήτων, όπως διευκρινίζεται, για παράδειγμα -και ορθώς-, τρία χρόνια αργότερα, όταν ο κ. Κυρανάκης προβαίνει σε κάποια αγορά, ότι αυτή έγινε εφικτή έπειτα από πώληση ακινήτου. Εξηγείται δηλαδή το «έσχες» στα δάνεια, αλλά όχι το «πόθεν», που είναι και το βασικό.

Εισόδημα

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής χρήσης του 2018, δηλαδή προτού γίνει βουλευτής, και ενώ, όπως έχει παραδεχτεί, δούλευε για την «Ομάδα Αλήθειας», παρότι ήταν και στέλεχος της ΝΔ, το συνολικό εισόδημα του κ. Κυρανάκη ήταν περίπου 41.000 ευρώ και σίγουρα μερικά χρόνια νωρίτερα και ειδικά στις αρχές της σταδιοδρομίας του θα ήταν χαμηλότερο.

Πώς κατάφερνε να δίνει 30.000 ευρώ για την αποπληρωμή των δανείων του, τόσο στην αρχή όσο και στη συνέχεια, όταν μάλιστα ετοιμαζόταν να διεκδικήσει και τη βουλευτική έδρα, για την οποία όλοι γνωρίζουμε ότι απαιτείται αρκετό χρήμα;

Οι αποκαλύψεις των τρολ και το πραγματικό πρόβλημα

Αξίζει να διευκρινίσουμε πως κυκλοφόρησε από τρολ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η πληροφορία ότι ο κ. Κυρανάκης έχει στην κατοχή του 5 ακίνητα (σ.σ.: χωρίς να προσδιορίζεται τι είναι αυτά τα ακίνητα, με το γενικό ερώτημα πώς κατάφερε να τα αποκτήσει τόσο νέος).

Όπως φαίνεται, όμως, το πρόβλημα δεν είναι τα… 5 ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο κ. Κυρανάκης (σ.σ.: και που δεν είναι 5, αλλά 2, καθώς υπολογίστηκαν και οι θέσεις πάρκινγκ και η αποθήκη), όπως του καταλόγισαν τα τρολ, αλλά η δυνατότητα και το ύψους του δανεισμού, αλλά και ο χρόνος αποπληρωμής.

Η ρητορική που αναπτύχθηκε, στον αντίποδα, από τρολ της «Ομάδας Αλήθειας», ότι «δεν είναι δουλειά μας το πώς τα κατάφερε όλα αυτά ένα μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου», δεν χρειάζεται καν σχολιασμό.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μάλλον με το που γίνεται κάποιος μέλος στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δημιουργείται και ένα δίχτυ προστασίας ώστε να μπορεί να κάνει διάφορα χωρίς συνέπειες. Τα κομματόσκυλα ούτε απ’ το σπίτι τους δε βγαίνουν χωρίς βύσμα, όχι να πάρουν δάνεια από 20 ετών λες και είναι αμερικανάκια κολλεγιόπαιδα.

  2. ναταν μονο αυτος…

    εδω μιλάμε για τον νυν Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξελεγη με τον Χαρδαλια, και δικηγόρο, Βασίλη Καπερνάρο.

    Το 2013 ο ΣΔΟΕ τον κατηγορούσε για εκτεταμένη φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, αναφορικά με ποσά, που δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα,

    Το επόμενο έτος, το 2014, αποκαλύφθηκε από έλεγχο του ΣΔΟΕ, ότι μαζί με τη σύζυγό του, προέβαινε σε παράνομη αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό.

    Οι υποθέσεις φυσικά…κουκουλώθηκαν.

    Παρακολούθησα την συγκεκριμένη εκπομπή στο ΚΡΗΤΗ – TV και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της ομάδας – κυρίως από τον Federico Carrasco -. Παρουσιάστηκαν τα log files (καταγραφικά αρχεία /από αυτά μαθαίνεις την αλήθεια) των υπολογιστών της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κίνηση, όπου φαινονται καθαρά οι ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ των αρχείων που περιείχαν τις λήψεις των καμερών. Σε άλλη χώρα αυτό θα αποτελούσε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και 1000% απόδειξη συγκάλυψης. Εδώ, δεν δόθηκε και μεγάλη σημασία με ευθύνη των ΜΜΕ τα οποία εστιάζουν στα ασήμαντα (σανός) και παραβλέπουν τα σημαντικά.
    Σχετικά με αυτά που κάνει ο κ. Καπερνάρος, μου θυμίζουν το “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Καταρχάς, εφόσον είναι και δικηγόρος της Interstar και ενδιαφέρεται να λάμψει η αλήθεια, έπρεπε με εντολή του να δεσμευτούν τα αρχεία εκείνων των ημερομηνιών (τα οποία πρόλαβαν και έσβησαν τις αμέσως επομενες ημέρες). Αντί για αυτό, ενεφάνισε μετά από 2 χρόνια(!!!) ένα στικάκι που περιείχε τρία αποσπασματικά βίντεο. Αυτά είναι αστεία πράγματα και δείχνουν το επίπεδο της ατζαμοσύνης αλλά κυρίως της διαφθοράς που διατρέχει μεγάλο μέρος της εξουσίας (πολιτική / δικαστική) και των “παρυφών” της (οργανισμοί, συνεργαζόμενες εταιρείες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, κτλ) …

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This