3-6-2020

Εχουν παράδοση οι Καλογιαννέοι με τις κάλπες – Τι είχε κάνει ο μπαμπάς Λευτέρης 35 χρόνια πριν

Μόλις βλέπουν κάλπη, «τρελαίνονται» οι Καλογιαννέοι… Σόι πάει το βασίλειο, που λέει κι ο σοφός λαός. Το 1985 ο πατέρας πήρε αγκαλιά την κάλπη και έφυγε και το 2020 ο γιος πάλι, μπροστά σε μια κάλπη, προκάλεσε ολόκληρο επεισόδιο.

Ο λόγος για τον βουλευτή της Ν.Δ. Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη χωρίς να το έχει τοποθετήσει σε φάκελο. Κάποιοι προσπάθησαν, φυσικά, να τον σταματήσουν φωνάζοντας «όχι, όχι», αλλά δεν τον πρόλαβαν.

Παρόμοια σκηνή, με πρωταγωνιστή τον πατέρα του βουλευτή, τον Λευτέρη Καλογιάννη, είχε γίνει τον Μάρτιο του 1985, όταν ο Σταύρος Καλογιάννης είχε βάλει την κάλπη στον ώμο και άρχισε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, στη διάρκεια καβγάδων για τα τότε ψηφοδέλτια… Ο πατέρας Καλογιάννης χάρη σε αυτή την κίνησή του έμεινε στην Ιστορία με το παρατσούκλι «Καλπογιάννης» (φωτό κάτω).

Ο γιος παραλίγο να γίνει «Καλποσταύρος», καθώς η πράξη του προκάλεσε διακοπή της ψηφοφορίας και διαβουλεύσεις, με παρόντα εκείνη τη στιγμή στην έδρα και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Τελικά, αποφασίστηκε να ανοίξει η… σφραγισμένη κάλπη και οι ψηφολέκτες να του επιστρέψουν το ψηφοδέλτιο να το τοποθετήσει σε φάκελο και να το ξαναρίξει στην κάλπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ