Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάποια στιγμή θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά όχι τώρα! (ολόκληρη η συνέντευξη)

Must Read

Φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές και  ανασχηματισμό έβαλε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκη με συνέντευξη που παραχώρησε στο Star.

«Εκλογές γιατί και για ποιο λόγο; Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα;Επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 20 μονάδες; Η κοινωνία δεν πιστεύει ότι είμαι τακτικιστής» είπε χαρακτηριστικά ενώ για τον ανασχηματισμό υποστήριξε πως «δεν είναι επί του παρόντος. Η κυβέρνηση βρήκε το βηματισμό της».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η ύφεση στη χώρα ως απότοκο της υγειονομικής κρίσης θα κυμανθεί μεταξύ του 5-10%, και εξέφρασε την  πεποίθησή ότι δεν θα έχουμε την απόλυτη καταστροφή στον τουρισμό. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για τα γεγονότα στον  Εβρο, λέγοντας  ότι δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο στην περιοχή του Μελισσοκομείου. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι απολύτως καθορισμένα. Η κοίτη του Έβρου μετακινείται, όμως, δημιουργώντας «τεχνικά ζητήματα» που αφορούν την ακριβή οριοθέτηση.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «εθνική επιτυχία» ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού υπογραμμίζοντας πως «Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας» αλλά προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει οριστικά.

Είπε ότι «πάμε σε λελογισμένη χαλάρωση των μέτρων»  για να προσθέσει με νόημα ότι «οι κοινωνικές αποστάσεις ήρθαν για να μείνουν». Αιτιολογώντας  την απόφασή του να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ακολούθησε τη γνώμη των ειδικών και όχι τις  δημοσκοπήσεις.

«Έχω μία υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους να επανέλθουν τα παιδιά σε μία σχολική κανονικότητα» προσθέτοντας πως η εμπειρία από τα Γυμνάσια και Λύκεια έδειξε ότι όλα πήγαν καλά.

«Η εικόνα αυτή της Ελλάδας, ως χώρας ασφαλούς με καλό σύστημα υγείας, η εικόνα της αξιόπιστης Ελλάδας, ανοίγει ευκαιρίες» ενώ απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το μέγεθος της ύφεσης, λόγω του κορωνοϊού.

Σημείωσε όμως  ότι από την Ευρώπη θα έρθουν «πολλά δισεκατομμύρια» για τη στήριξη της οικονομίας», τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στο πακέτο των 24 δισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει εκτιμήσεις για την αύξηση της ανεργίας, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις, είπε όμως ότι θα πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα πάει ο τουρισμός.

«Το 2020 είναι μία εξαιρετική χρονιά δημοσιονομικά, λόγω των έκτακτων μέτρων. Είχαμε ήδη ξεκινήσει τις φορολογικές μειώσεις και θα υπάρξει και άλλο πακέτο. Πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών», την οποία όπως είπε «πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε σύντομα, μόλις περάσει το καλοκαίρι». Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «εκλεγήκαμε για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This