Δευτέρα 14/6/2021

Συνάντηση Δένδια-Ντι Μάιο με «κυρίως πιάτο» τις θαλάσσιες ζώνες και τον αποκλεισμό Ιταλών επισκεπτών

Να ξεκαθαρίσει τη στάση της χώρας του όσον αφορά τις εξελίξεις στην ανατολική και την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ιταλού υπουργού στη χώρα μας. Η επαμφοτερίζουσα στάση της Ιταλίας, που όχι μόνο κωλυσιεργεί ως προς το ζήτημα της ΑΟΖ, αλλά κατηγορείται από αρκετούς αναλυτές ότι έχει έλθει πολύ κοντά με την Τουρκία όσον αφορά τις εξελίξεις στη Λιβύη, έχει δημιουργήσει προβληματισμό στην Αθήνα.

Ως εκ τούτου, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στον Ιταλό ομόλογό του και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να ζητήσει να προχωρήσει επιτέλους η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ζήτημα που εκκρεμεί από το 1977, αλλά το οποίο η ελληνική πλευρά θέλει να… τελειώσει.

Στην ατζέντα, πάντως, βρίσκεται και το ζήτημα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα με τον αποκλεισμό Ιταλών επισκεπτών, αν και οι απαραίτητες διευκρινίσεις -μετά την αντίδραση της Ρώμης- έχουν γίνει και συγκεκριμένα αεροδρόμια της Ιταλίας θα μπορούν να συνδεθούν με τη χώρα μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ