9-7-2020

Επιτάχυνση των έργων στο παραλιακό μέτωπο από το ΥΠΕΣ, με έμφαση στο αντιπλημμυρικό

Σύσκεψη για την πορεία των έργων της Περιφέρειας Αττικής στο νότιο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στους δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Στη σύσκεψη, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, ποιότητας ζωής και ασφάλειας που αφορά άμεσα τους κατοίκους της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Ταύρου, αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Το έργο αυτό έχει το απεριόριστο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ύστερα από αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Πατούλης, κατέστη σαφές ότι η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται εντός του έτους, με την Περιφέρεια Αττικής να προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δημοπρατηθεί η δεύτερη φάση μέσα στο 2020.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας και τόνισε ότι πρώτο θέμα αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών. Για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε, ο κ. Θεοδωρικάκος εντάσσει το συνοδό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να προστατευθούν από τους κινδύνους πλημμυρών οι κάτοικοι της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ