Με αποφασιστικότητα στη μάχη της ψηφιοποίησης του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης

Must Read

Να κάνει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη επιχειρούν, σε κάθε ευκαιρία, το υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος. Ετσι, έως τώρα, με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, δράσεων και αποφάσεων το υπουργείο έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ψηφιοποίηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του κ. Θεοδωρικάκου, προτίθεται να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια αποφασιστικότητα.

Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2019, περίπου πριν από έναν χρόνο, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στο μητρώο πολιτών από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Δημοσίου. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται πρόσβαση σε όλο το Δημόσιο σε δεδομένα που αφορούν οικογενειακή κατάσταση, βάπτιση, γέννηση, γάμο, θάνατο, οικογενειακή μερίδα και τόπο κατοικίας. Το κόστος ετησίως ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.

Το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών

Επίσης, από τις αρχές Απριλίου ψηφιοποιήθηκε το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και σήμερα ολοκληρώθηκαν η αναβάθμιση και η επικαιροποίησή του σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ. Με την ψηφιοποίηση αυτή διευκολύνεται η σύνταξη λόγω θανάτου που ταλαιπωρούσε έως τώρα πολλούς πολίτες. Την ίδια ώρα υλοποιείται η ηλεκτρονική υποβολή για βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, ενώ πρόσφατα νομοθετήθηκε η δυνατότητα των ΚΕΠ να εκδίδουν βεβαιώσεις με τα αποτελέσματα ληξιαρχικών πράξεων.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, προετοιμάζεται η διασύνδεση των προξενείων όλου του κόσμου με το μητρώο πολιτών, προκειμένου να καταχωρίζονται ηλεκτρονικά όλες οι μεταβολές ληξιαρχικών πράξεων, μέσα στο καλοκαίρι, υλοποιείται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων για όλα τα κόμματα, ενώ ολοκληρώνεται και η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης για τους ετεροδημότες.

Χρηματοδοτούνται δράσεις 150.000.000 ευρώ

Οσον αφορά τη στήριξη της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, όπως λένε στο υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί βασική προτεραιότητα του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτούνται δράσεις ύψους 150.000.000 ευρώ που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη μέγιστη αξιοποίηση τεχνολογιών και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, δίνοντας στους πολίτες νέες δυνατότητες στην καθημερινότητα.

Στην ερώτηση εάν η ψηφιοποίηση του Δημοσίου σημαίνει και περιορισμό των θέσεων στο Δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά ότι «οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα μπορούν, εφόσον οι θέσεις που κάλυπταν έως τώρα δεν είναι αναγκαίες, στο μέλλον να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας. Είναι εργαζόμενοι του ελληνικού κράτους. Πιστεύω ότι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, εδώ που είμαστε, ύστερα από τη δεκαετία της κρίσης, είναι ένας φυσιολογικός αριθμός».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This