Γαλλία κατά Τουρκίας: «Επιθετική και απαράδεκτη η πολιτική Ερντογάν»

Must Read

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο Παρίσι, η Γαλλία αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην Τουρκια για την παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την εμπλοκή της στη Λιβύη.

Η γαλλική Προεδρία κάνει λόγο για «μια πολιτική όλο και περισσότερο επιθετική της Τουρκίας, με επτά τουρκικά πλοία να έχουν λάβει θέση ανοικτά της Λιβύης και μια παραβίαση του εμπάργκο όπλων», ενώ βάζει στο παιχνίδι και το NATO αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο εργαλειοποιώντας το ΝΑΤΟ και η Γαλλία δεν μπορεί να το επιτρέψει».

Όσον αφορά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια, θα συναντηθεί με τον Γάλλο ΥΠΕΞ Jean Yves Le Drian με κύριο θέμα την Τουρκία, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ακολούθως, από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του, θα λάβει μέρος, μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά από αίτημα της Ελλάδος, στο ΣΕΥ θα συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This