Σάββατο 8/5/2021

Δ. Τσοβόλας: «Κόλαφος για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής»

Τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που έκρινε παράνομη την κλήτευση μη πολιτικών προσώπων ως υπόπτων από την προανακριτική της Βουλής, έσπευσε να σχολιάσει ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, που είχε κληθεί, προσφάτως, ως ύποπτη από την προανακριτική, θεωρεί πως η εν λόγω γνωμοδότηση αποτελεί «κόλαφο» για την πλειοψηφία των βουλευτών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

«Την ένσταση αυτή είχαμε καταθέσει στην Επιτροπή και εν γνώσει τους οφθαλμοφανώς παράνομα την απέρριψαν», υποστηρίζει ο δικηγόρος και καταλήγει λέγοντας ότι «ο λαός τώρα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Η δήλωση του κ. Τσοβόλα έχει ως εξής:

«Κόλαφο για την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής αποτελεί η ομόφωνη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Η τελευταία γνωμοδότησε ότι είναι παράνομη η κλήση ως υπόπτων από την Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή, προσώπων μη πολιτικών. Την ένσταση αυτή είχαμε καταθέσει στην Επιτροπή και εν γνώσει τους οφθαλμοφανώς παράνομα την απέρριψαν αρχικά.

Έτσι αποκαλύφθηκαν οι παράνομες και σκόπιμες μεθοδεύσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που ήθελαν με αυτές να αποκλείσουν από την εξέτασή τους ως μάρτυρες τη Γιάννα Παπαδάκου και τον Ιωάννη Φιλιππάκη, οι οποίοι είχαν ζητήσει γραπτώς να εξεταστούν ως μάρτυρες, αλλά τους είχε προτείνει ως μάρτυρες και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για να αντικρούσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή.

Ο λαός τώρα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ