Ο Νότης Μηταράκης ρίχνει το «μπαλάκι» στους… αλληλέγγυους για τον απαράδεκτο «καταυλισμό» μεταναστών στην πλ. Βικτωρίας

Must Read

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του για τη μετατροπή της πλατείας Βικτωρίας σε άτυπο καταυλισμό, ο Νότης Μηταράκης κατήγγειλε ότι «κάποιος» υπέδειξε στους αλλοδαπούς να… αράξουν στο συγκεκριμένο σημείο!

«Αυτοί που έχουν πάει στην πλατεία Βικτωρίας είναι περίπου 60 άτομα, τα οποία έχουν πάρει άσυλο. Προέρχονται από τη Μόρια και έπρεπε να είχαν υποβάλει αίτημα στο πρόγραμμα “ΗΛΙΟΣ” και να έχουν προσπαθήσει να βρουν κατοικία. Επέλεξαν μόνοι τους να πάρουν ένα εισιτήριο και να έρθουν στην πλατεία Βικτωρίας. Κάποιος τους είπε να πάνε εκεί», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

μεταναστες πλατεία Βικτωρίας μεταναστες πλατεία Βικτωρίας

Μάλιστα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κατηγόρησε συλλογικότητες και αλληλέγγυους για εργαλειοποίηση του πόνου των αλλοδαπών: «Κατά την επίσκεψή μου στο σημείο το βράδυ της Δευτέρας, είδα ανθρώπους που πίεζαν τους αλλοδαπούς να μη φύγουν από εκεί. Είχε μπει ακόμα και μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας».

μεταναστες πλατεία Βικτωρίας

Σε ερώτηση για την αποσυμφόρηση των νησιών του βορείου Αιγαίου, ο Νότης Μηταράκης απάντησε ότι, από την αρχή του έτους έως και σήμερα έχουν φύγει 16.000 αλλοδαποί. «Τα νησιά μας αυτή τη στιγμή έχουν 20% λιγότερους μετανάστες απ’ ό,τι είχαν την 1η Ιανουαρίου, παρά τις πολύ αυξημένες ροές», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι 2.000 δικαιούχοι διεθνούς προστασίας βγήκαν από τις δομές από την πρώτη κιόλας εβδομάδα εφαρμογής της σχετικής απόφασης.

Εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού, έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν φύγει όλοι όσοι πρέπει να αποχωρήσουν: «Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ισόβια στέγη και ισόβια σύνταξη σε αυτούς που έχουν λάβει διεθνή προστασία. Έχουν πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα μετάβασης, που λέγεται “ΗΛΙΟΣ”».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην τελευταία έκθεση της Frontex, σύμφωνα με την οποία ένα μεγάλο μέρος των μεταναστευτικών ροών κατευθύνεται προς την κεντρική Ευρώπη: «Είχαμε μια αύξηση των ροών τον Μάιο, αλλά πλέον διέρχονται της διαδρομής της Μεσογείου και όχι της Ελλάδας. Όπως, δηλαδή, συνέβαινε και πριν από το 2015. Έχουμε αντιστροφή της τάσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This