Ανασχηματισμός 2020: Εμπλοκή με Πέτσα, βέτο Σαμαρά

Must Read

Δεν είναι τα πράγματα τόσο ρόδινα όσο φαίνονται στο κυβερνητικό μέτωπο. Γι’ αυτό και οι παλινωδίες με τον ανασχηματισμό, που όλο έρχεται αλλά ποτέ δε φτάνει. Το newsbreak.gr αποκαλύπτει τους κύριους λόγους της καθυστέρησης που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν ώστε να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Εμπλοκή με τον Στέλιο Πέτσα

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα εκατομμύρια που δόθηκαν ακόμα και σε ανύπαρκτα μέσα δήθεν για την επικοινωνιακή καμπάνια «μένουμε σπίτι», η απομάκρυνση Πέτσα από την θέση του θεωρείται βέβαιη. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν ο κ. Πέτσας αποκλειστικός υπεύθυνος για την διανομή των χρημάτων, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ποινικές διώξεις που δεν παραγράφονται ούτε και με διπλές εκλογές, αλλά ήταν απολύτως ενήμερο κορυφαίο στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου. 

Ο κύριος Πέτσας λοιπόν αρνείται πεισματικά να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας. Ακόμα κι αν αυτός ο ρόλος ντυθεί με την ανάθεση ενός υπουργείου, όπως αυτό που σήμερα κατέχει ο κύριος Βρούτσης. Γνωρίζει πολύ καλά άλλωστε πως μία μετακίνηση την συγκεκριμένη στιγμή, θα ισοδυναμεί με απόδοση πολιτικής ευθύνης για το σκάνδαλο των χρηματοδοτήσεων.

Το διπλό βέτο Σαμαρά

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν μία νευρικότητα από την πλευρά του κύριου Σαμαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κάτι το Βατερλώ με την προανακριτική, η έντεχνη αποστασιοποίηση Μητσοτάκη αλλά και μητσοτακικών από την όλη διαδικασία, κάτι οι φήμες που θέλουν υπουργούς φίλα προσκείμενους σε αυτόν να απομακρύνονται ή να «ψαλιδίζονται«, έχουν κάνει τον Μεσσήνιο πολιτικό να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν δεν θα ήθελε με τίποτα να δει εκτός κυβερνητικού νυμφώνος τον κύριο Γιάννη Βρούτση και την κυρία Νίκη Κεραμέως. Και πιέζει σθεναρά προς αυτή την κατεύθυνση, με τον γνωστό, έμμεσο τρόπο όπως μόνο αυτός γνωρίζει. Από την άλλη όμως το Μαξίμου ήταν έτοιμο να προβεί σε αλλαγές στα δύο αυτά υπουργεία, ιδιαίτερα με την αντικατάσταση του Γιάννη Βρούτση. Εάν εντέλει αυτό πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει μεγάλη ρήξη μεταξύ του πρωθυπουργού με τον τέως πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This