Δευτέρα 17/5/2021

Ανασχηματισμός 2020: Εμπλοκή με Πέτσα, βέτο Σαμαρά

Δεν είναι τα πράγματα τόσο ρόδινα όσο φαίνονται στο κυβερνητικό μέτωπο. Γι’ αυτό και οι παλινωδίες με τον ανασχηματισμό, που όλο έρχεται αλλά ποτέ δε φτάνει. Το newsbreak.gr αποκαλύπτει τους κύριους λόγους της καθυστέρησης που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν ώστε να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Εμπλοκή με τον Στέλιο Πέτσα

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα εκατομμύρια που δόθηκαν ακόμα και σε ανύπαρκτα μέσα δήθεν για την επικοινωνιακή καμπάνια «μένουμε σπίτι», η απομάκρυνση Πέτσα από την θέση του θεωρείται βέβαιη. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν ο κ. Πέτσας αποκλειστικός υπεύθυνος για την διανομή των χρημάτων, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ποινικές διώξεις που δεν παραγράφονται ούτε και με διπλές εκλογές, αλλά ήταν απολύτως ενήμερο κορυφαίο στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου. 

Ο κύριος Πέτσας λοιπόν αρνείται πεισματικά να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας. Ακόμα κι αν αυτός ο ρόλος ντυθεί με την ανάθεση ενός υπουργείου, όπως αυτό που σήμερα κατέχει ο κύριος Βρούτσης. Γνωρίζει πολύ καλά άλλωστε πως μία μετακίνηση την συγκεκριμένη στιγμή, θα ισοδυναμεί με απόδοση πολιτικής ευθύνης για το σκάνδαλο των χρηματοδοτήσεων.

Το διπλό βέτο Σαμαρά

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν μία νευρικότητα από την πλευρά του κύριου Σαμαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κάτι το Βατερλώ με την προανακριτική, η έντεχνη αποστασιοποίηση Μητσοτάκη αλλά και μητσοτακικών από την όλη διαδικασία, κάτι οι φήμες που θέλουν υπουργούς φίλα προσκείμενους σε αυτόν να απομακρύνονται ή να «ψαλιδίζονται«, έχουν κάνει τον Μεσσήνιο πολιτικό να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν δεν θα ήθελε με τίποτα να δει εκτός κυβερνητικού νυμφώνος τον κύριο Γιάννη Βρούτση και την κυρία Νίκη Κεραμέως. Και πιέζει σθεναρά προς αυτή την κατεύθυνση, με τον γνωστό, έμμεσο τρόπο όπως μόνο αυτός γνωρίζει. Από την άλλη όμως το Μαξίμου ήταν έτοιμο να προβεί σε αλλαγές στα δύο αυτά υπουργεία, ιδιαίτερα με την αντικατάσταση του Γιάννη Βρούτση. Εάν εντέλει αυτό πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει μεγάλη ρήξη μεταξύ του πρωθυπουργού με τον τέως πρωθυπουργό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ