Δευτέρα 17/5/2021

Ο ΥΠΕΣ παρουσίασε τις 11 προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με διασφαλισμένους πόρους 2,5 δις ευρώ!

Τις 11 προσκλήσεις για συγκεκριμένα έργα και δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο παρουσιάσθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραμμα έχεις διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δις. ευρώ, περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 40.000 θέσεις εργασίας.

προγραμμα αντωνης τριτσης πινακας

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουν συμπεριληφθεί το σύνολο των έργων της προηγούμενης περιόδου (460 έργα), τα οποία είχαν εγκριθεί, αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και τα οποία, μετά τη συμβασιοποίησή τους, είναι του ύψους των 650 εκατ. ευρώ. Ήδη, αυτή τη στιγμή, εκτελούνται 77 έργα της προηγούμενης περιόδου, με συμβάσεις 105 εκατ. ευρώ, από τα οποία ήδη δημιουργήθηκαν 1.100 θέσεις εργασίας.

Από τις 11 προσκλήσεις που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών, καθίσταται σαφές ότι το πρόγραμμά δίνει στην Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής, και να συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Τριπλός ο στόχος του προγράμματος

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο στόχος του προγράμματος είναι τριπλός: Αναπτυξιακός, κοινωνικός και περιβαλλοντικός. Μέσα από την υλοποίησή του ικανοποιούνται οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, η Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε. και είναι απόλυτα συνειφασμένοι με το στόχο που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

προγραμμα αντωνης τριτσης παρουσιαση

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα και στους δήμους που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών να μετάσχουν σε αυτό, καθώς υπάρχει πρόβλεψη τεχνικής στήριξης από τους μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ και ειδικός άξονας χρηματοδότησης των μελετών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόβλεψη χρηματοδότησης για αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων και τις έξυπνες πόλεις.

  • Δείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση των 11 προσκλήσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ