Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Βενιζέλος ξεπέρασε τον εαυτό του: «Έχω αφήσει γραπτές οδηγίες, στον εκάστοτε υπουργό και πρωθυπουργό»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε (νέα) κρίση μεγαλείου! Σπάζοντας κάθε ρεκόρ αλαζονείας, δήλωσε ότι έχει αφήσει γραπτές (!) οδηγίες για τον πρωθυπουργό.

Η πολιτική έρημος δεν βοηθά καθόλου τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην καταστολή μιας υπερφίαλης και αλαζονικής συμπεριφοράς, που καταντά εν τέλει κωμική και υπερβαίνει πλέον τα όρια της δημόσιας γραφικότητας, η οποία χαρακτηρίζει τα «ψώνια».

Τι άλλο να πει κανείς για έναν πολιτικό που αποδέχεται ναρκισσιστικά τον χαρακτηρισμό «εθνικό κεφάλαιο», δηλώνοντας με παράπονο ότι «μόνο σε κρίσεις με θυμούνται». Έχοντας απολέσει προ πολλού -αν την είχε ποτέ, όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του…- την αίσθηση της αυτογνωσίας, δηλώνει τώρα (Action 24) ότι αποχωρώντας από τον ενεργό στίβο φρόντισε να αφήσει… οδηγίες, μήπως και μας λείψει!

Ερωτηθείς για το αν του έχει ζητηθεί η γνώμη του για την κυβέρνηση, δήλωσε με τη σεμνότητα που τον διακρίνει: «Στην αρχή μού είχε ζητηθεί η γνώμη μου, αλλά με έναν πολύ απλό και καθαρό τρόπο έχω αφήσει γραπτές οδηγίες, τις οποίες νομίζω είναι χρήσιμο να τις διαβάζει ο εκάστοτε υπουργός και πρωθυπουργός». Αδυνατώντας δε να αντιληφθεί ότι πολύ απλά τον δουλεύουν, προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης μου είπε ότι τις διαβάζει και ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί με αυτά τα οποία έχει βρει στο φάκελο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση ενόψει του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού, ο κ. Βενιζέλος εκπλήσσει και πάλι, δηλώνοντας αφ΄ υψηλού: «Αυτά είναι τώρα ανεκδοτολογική αντίληψη της πολιτικής […]Δεν είμαι για να είμαι υπουργός μίας κυβέρνησης όπου ο πρωθυπουργός, μάλιστα είναι και συγκεντρωτικός και δικαιούται να είναι, και ρυθμίζει τα πάντα επί των λεπτομερειών, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Εγώ έχω διατελέσει και υπουργός Αμύνης, αλλά κυρίως υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ως κυβερνητικός εταίρος, ως αρχηγός κόμματος που συγκυβερνούσαμε με τον κ. Σαμαρά, άρα ήμουν υπουργός Εξωτερικών για να εφαρμόσω με πολύ μεγάλη άνεση και μεγάλο εύρος ευχέρειας την εθνική στρατηγική, όπως την αντιλαμβανόμουν σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό αλλά ως συγκυβερνήτης, ως εταίρος».

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει ουδεμία επαφή με την Φώφη Γεννηματά, ενώ επαναλαμβάνοντας τα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis ισχυρίστηκε ότι μεθοδεύτηκε «από τον κ. Τσίπρα και όλο το πολιτικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ