8-7-2020

Βελόπουλος: Οι… έφοδοι γίνονται για τις κάμερες

“Όλα αυτά γίνονται για τις κάμερες” αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της για τις απροειδοποίητες επισκέψεις μελών της κυβέρνησης σε δημόσιες δομές.

“Μας λένε για «ξαφνικές» επισκέψεις! Όλα αυτά γίνονται για τις κάμερες” τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος και σημειώνεται: “Πρώτα δίνεις εντολές, οργανώνεις και μετά ελέγχεις εάν όλα είναι εντάξει! Τώρα τι ελέγχουν; Αυτοί δεν έλεγαν ότι όλα τα έκανε «μπάχαλο» ο ΣΥΡΙΖΑ; Ελέγχουν το «μπάχαλο»; Όλα για λίγα λεπτά δημοσιότητας!”.

Για το θέμα της ΔΕΗ

Την ίδια ώρα το κόμμα του κ. Βελόπουλου, για το θέμα της ΔΕΗ τονίζει ότι: «Αν πέσει η ΔΕΗ πέφτει όλη η χώρα»,  προσθέτοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «οι ευθύνες θα είναι μεγάλες».

«Σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος μας είπε αυτό που ξέρουμε όλοι! Ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας! Αυτό που απαντά η Ελληνική Λυση είναι πως πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα οι “δημοπρασίες” ηλεκτρικού ρεύματος, που υιοθετήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο και επιβάλλουν στη ΔΕΗ, την υποχρέωση να πουλάει φτηνά σε ιδιώτες», αναφέρει και συμπληρώνει: «Ταυτόχρονα πρέπει να πάψει η ΔΕΗ να είναι εισπρακτικός μηχανισμός (δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κτλ). Το κράτος μπορεί να είναι επιχειρηματίας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει και στο εξωτερικό, όπου η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δρα με επιχειρηματικά – επενδυτικά κριτήρια, δίχως “δημοπρασίες” κάτω από το τραπέζι. Αν πέσει η ΔΕΗ πέφτει όλη η χώρα και οι ευθύνες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι μεγάλες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ