Ο Μιωνής διαψεύδει ακόμα και τον εαυτό του! Έστελνε εξώδικα με τα οποία… δήλωσε ότι δεν ηχογραφούσε!

Must Read

Ο Σάμπυ Μιωνής, που έλεγχε ή διαχειριζόταν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια στη «λίστα Λαγκάρντ», ανακοίνωσε ότι είναι υπεύθυνος για την παράνομη (κακουργηματική) ηχογράφηση συνομιλίας στο εξωτερικό, τον Μάιο του 2016, με τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά.

Προφανώς ο Σ. Μιωνής βρίσκεται σε απόλυτο πανικό για την εκ νέου έρευνα των αδικημάτων του σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» και, καθώς η σκευωρία στην Προανακριτική της Βουλής καταρρέει, αναγκάζεται να διαψεύσει ακόμα και τον εαυτό του. Γιατί μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε εξώδικό του προς τη «δημοκρατία», επιχειρούσε να διαψεύσει τις αποκαλύψεις μας για πιθανές ηχογραφήσεις και άλλων πολιτικών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 μέχρι σήμερα.

Δικαιώνει, ταυτόχρονα, τους φόβους του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη (που, επίσης, είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία») ότι ο Σ. Μιωνής θα ηχογραφούσε και τον ίδιο κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, την περασμένη Τετάρτη 17 Ιουνίου. Γι’ αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να τον δει και προτίμησε να συναντηθεί μόνον με τον γενικό διευθυντή του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου K. Μπίτον και όχι με τον Σ. Μιωνή που προεδρεύει σε αυτόν τον φορέα.

Κατόπιν της χθεσινής ανακοίνωσης του Σ. Μιωνή και της έμπρακτης αναίρεσης του -όπως αποδεικνύεται- ψευδέστατου εξωδίκου του κατά της «δημοκρατίας», δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα βάσει των συναντήσεων του κ. Μιωνή:

  • Φεβρουάριος 2012: Ηχογράφησε ή όχι τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαρά; Οι απόψεις διίστανται! Μέχρι πρότινος πολλοί έλεγαν ότι ο κ. Σαμαράς απλώς φοβόταν μήπως μπορούσε να «παρεξηγηθεί» κάποια φράση του. Ωστόσο, όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα, έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύει πως το κύκλωμα Μιωνή διαχειριζόταν, μέσω της HSBC και των offshore εταιριών του, πολλά εκατομμύρια δολάρια του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Κ. Χαΐτογλου, που είναι στενός φίλος του κ. Σαμαρά και κάνουν κάθε χρόνο διακοπές μαζί.
  • Ιούνιος 2013: Οι βουλευτές της Ν.Δ. Γ. Καλατζής και του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου κατάσχουν από τον Σ. Μιωνή «κασετοφωνάκι» σε κάποια στιγμή της κατάθεσής του για τη «λίστα Λαγκάρντ» που δόθηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ. Είχε άλλο μέσο καταγραφής πάνω του ο Σ. Μιωνής ή έκανε κάτι πριν από την κατάσχεση;
  • Μάρτιος 2016: Είχε ηχογραφήσει τον Ν. Παππά (και) μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια συνάντησης με την παρουσία του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου;
  • Μάρτιος 2018: Ηχογράφησε πάλι τον κ. Παππά και τον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλ. Χαρίτση, τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Τσίπρα και τον πρέσβη στο Ισραήλ (πρώην διοικητής της ΕΥΠ) Κ. Μπίκα;
  • Ιούλιος 2019: Είχε ηχογραφήσει στο Τελ Αβίβ τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια σε συνάντησή τους που δεν είχε ανακοινωθεί;

Φυσικά, εκτός από όλους τους παραπάνω και τον πρέσβη Μπίκα, δεν αποκλείεται να έχει ηχογραφήσει και πολλούς Ελληνες και Ισραηλινούς διπλωμάτες όλα αυτά τα χρόνια!

Πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This