Τρίτη 15/6/2021

Αλλοιωμένη η απομαγνητοφώνηση της υποκλοπής που δέχτηκε η προανακριτική!

Αλλοιωμένη και μάλιστα τα πιο κρίσιμα σημεία είναι η υποκλοπή που κατέθεσε ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή στην προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Το γεγονός αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη που κατέθεσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας! Για προφανείς λόγους, διότι πλέον ανακύπτουν ποινικές ευθύνες που δεν αφορούν μόνο τον επιχειρηματία.

Το γεγονός πάντως ότι η αλλοίωση εντοπίζεται στα σημεία στο σημείο που αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπου είχε αφαιρεθεί φράση και έχει αντικατασταθεί από τον όρο «ακατάληπτο«, τινάζει στον αέρα τόσο τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία όσο και την προπαγάνδα που ακολούθησε. Διότι η φράση που είχε αφαιρεθεί, ήταν η γέφυρα μεταξύ της αναφοράς στο όνομα του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου και την αναφορά για πολλά λεφτά!

Η φράση δηλαδή που έγινε κύριο αντικείμενο προπαγάνδας και ενοχοποίησής του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου, ανατρέπεται πλήρως και φανερώνει το δόλο με τον οποίον ενήργησαν όχι μόνο οι αυτουργοί της υποκλοπής αλλά και όσοι την υιοθέτησαν και την διοχέτευσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης!

Εξαιρετικά σημαντική όμως είναι και η αφαίρεση επίμαχου σημείου στο μέρος της συνομιλίας όπου γίνεται αναφορά στην σύζυγό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι! Εκεί μάλιστα προκύπτει μείζον θέμα διότι η αναφορά Μιωνή  για την κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την αιφνίδια λήξη της μαγνητοφώνησης λόγω δήθεν προβλήματος της μπαταρίας του καταγραφικού, δίνει τελείως διαφορετική ερμηνεία για τον λόγο που ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας έπιασε στο στόμα του την σύζυγό του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά τα δύο σημεία της αλλοίωσης της συνομιλίας

Η έκθεσή του «ιδιώτη πραγματογνώμονα» διευκρινίζει ότι η φράση Παππά, που χαρακτηρίστηκε «ακατάληπτη» είναι η εξής: ¨…οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι¨.

Άρα η πλήρης φράση του Νίκου Παππά μετά την αναφορά στο όνομα Παπαγγελόπουλου, είναι:

Παππάς: ¨…Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι. Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!¨»

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα, από την πλευρά μάλιστα του επιχειρηματία, ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση στην αναφορά του ονόματος του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου με τα πολλά λεφτά! Δηλαδή, το όργιο προπαγάνδας που ακολούθησε, βασίστηκε σε μία λαθροχειρία πω ποιος πιστεύει πως δεν είχε δόλο, είναι απολύτως αφελής!

Η επίμαχη αναφορά στην σύζυγό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Τεράστια σημασίας όμως είναι και η απόκρυψη της φράσης το αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, όταν αναφερόταν στην σύζυγό του πρωθυπουργού:

Από τον ιδιώτη πραγματογνώμονα στην συνομιλία προστέθηκε η φράση: ¨Μπορεί να έχει κάνει (σ.σ.: η κ. Μητσοτάκη)¨».

Στην απομαγνητοφώνηση που προσκόμισε ο Μιωνή, λέει:

Μιωνή: «Δεν ξέρω τι έχει κάνει, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα».

Στην πραγματικότητα, ο Μιωνή λέει:

«Δεν ξέρω τι έχει κάνει. Μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Μπορεί να έχει κάνει».

Δηλαδή ο επιχειρηματίας δεν αποκλείει την πιθανότητα η κυρία Μητσοτάκη να έχει κάνει κάτι έκνομο που να γνωρίζει ο κύριος Παπασταύρου, αλλά δεν πρόκειται να το πει ποτέ, όπως δεν θα έλεγε ο Νίκος Παππάς για τον Αλέξη! Και εκεί ξαφνικά κόβεται η μαγνητοφώνηση. Δηλαδή, ο επιχειρηματίας εμπλέκει την σύζυγό του πρωθυπουργού με τον Παπασταύρου, αλλά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδόθηκε ακριβώς το αντίθετο.

Όπως και να έχει, αυτή η εξέλιξη είναι πλέον όπλο στα χέρια των δήθεν υπόπτων που είναι βέβαιο πως θα το αξιοποιήσουν με όλους τους τρόπους. Αλλά και αυτή η λαθροχειρία στην απομαγνητοφώνηση που έγινε όπλο προπαγάνδας και δολοφονία χαρακτήρων, αποτελεί τον ορισμό της σκευωρίας.

Ακούστε το ηχητικό στο 47.22

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ