Παρασκευή 7/5/2021

Με «προξενητή» τον Μαρινάκη ο… ξαφνικός έρωτας Ν.Δ. – Καλογρίτσα

Ο ξαφνικός… έρωτας της Ν.Δ. με τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος με τις καταγγελίες του άλλαξε ρότα και βάλλει πλέον κατά του «πρώην αγαπημένου» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αιφνιδίασε τους καλά γνωρίζοντες.

Μέσω του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη οι δύο πλευρές βρέθηκαν πιο κοντά, δεδομένου ότι έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια υπολειτουργίας η εταιρία GPO, συμφερόντων (και) Καλογρίτσα, έχει αρχίσει να διενεργεί και πάλι δημοσκοπήσεις εδώ και δυόμισι μήνες για τα «Παραπολιτικά» και τα «Νέα».

Η ιστορία ξεκινά πολλά χρόνια πίσω, το 2000, όταν οι δύο παλαιοί και καλοί γνώριμοι, ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ίδρυσαν την εταιρία δημοσκοπήσεων GPO, η οποία για αρκετά χρόνια, με την κατάλληλη… βοήθεια, θεωρούνταν από τις πιο επιτυχημένες του κλάδου.

Τον Ιούλιο του 2016, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήδη πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος (με τον οποίο συνεργαζόταν ο κ. Μητσοτάκης από πριν) αποφάσισε να κάνει το άλμα στην πολιτική. Αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της εταιρίας και μετατράπηκε σε «δεξί χέρι» του προέδρου της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πλέον, τα τρία παιδιά του κ. Καλογρίτσα, ο Ιωάννης, η Ηλέκτρα και η Κωνσταντίνα, είχαν από 25% και το υπόλοιπο 25% η Ειρήνη Μαυρίδου, σύζυγος του Τάκη Θεοδωρικάκου. Δύο χρόνια αργότερα, το 2018, ο Ιωάννης Καλογρίτσας αποχώρησε, όχι όμως και οι δυο αδερφές του Ηλέκτρα και Κωνσταντίνα, που μοιράζονταν από 25%. Την ίδια ώρα η συμμετοχή της Ειρήνης Μαυρίδου αυξήθηκε στο 40%, ενώ 10% κατείχε ο Αθανάσιος Αθανασίου.

Σήμερα η σύζυγος του Τάκη Θεοδωρικάκου φαίνεται ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρία, έχοντας παραχωρήσει το ποσοστό της (40%) στον Πάτροκλο Κουδούνη, οικονομολόγο, πρώην στέλεχος της εταιρίας Alco, στέλεχος της Ν.Δ. και πολιτευτή στη Β΄ Αθήνας στις εκλογές του 2015 και κουμπάρο του βουλευτή Α΄ Αθήνας Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Πρόσωπο εμφανώς δεξιών καταβολών, με στενές επαφές με την κυβερνώσα παράταξη, το οποίο μαζί με τους υπόλοιπους συνεταίρους του στην GPO έχει επαναδραστηριοποιήσει την εταιρία, κάνοντας δουλειές μέσω του Ομίλου Μαρινάκη.

Το γαλάζιο στέλεχος διενεργεί πλέον δημοσκοπήσεις σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα για τα Παραπολιτικά. Εμφανής η… οσμή διαπλοκής αλλά και ξεκάθαρο το ασυμβίβαστο για το οποίο κανείς δεν μιλάει.

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ