Το «κομάντο του Μαξίμου» έριξε ο Μητσοτάκης στη βεντέτα που άνοιξε ο Μαρινάκης

Must Read

Η αιφνιδιαστική κίνηση του ιδιοκτήτη της «Άλτερ Έγκο» Βαγγέλη Μαρινάκη να επιστρέψει θεαματικά το μερίδιό  του από την καμπάνια εκμαυλισμού των Μέσων Ενημέρωσης με όχημα την πανδημία, προκαλεί το μένος του Μαξίμου το οποίο σήκωσε  το γάντι ανοίγοντας βεντέτα με τον άλλοτε πολιτογραφημένο ως «χορηγό».

Κι αυτό, γιατί όπως αναγνωρίζουν στα δεξιά σαλόνια, η κίνηση Μαρινάκη πλήττει καίρια την  αξιοπιστία των κυβερνητικών επιχειρημάτων περί δίκαιης και διαφανούς διανομής και την ίδια στιγμή ερμηνεύεται, ως μια άκρως προσβλητική κίνηση στο πρόσωπο ευθέως του Κυριάκου Μητσοτάκη από έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας που παρεπιδημεί έχοντας παραδοσιακούς δεσμούς συγγένειας, πολλά χρόνια στο περιβάλλον της ευρύτερης οικογένειας του πρωθυπουργού…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ιδιαιτέρως φέρεται να ενοχλήθηκε ο κ. Μητσοτάκης από τον έκδηλα απαξιωτικό χαρακτήρα της ενέργειας η οποία εκτός άλλων επιβεβαιώνει την κριτική και τις καταγγελίες για καραμπινάτη διασπάθιση δημόσιου χρήματος που νοθεύει κραυγαλέα τον ανταγωνισμό. Μετά τον ισχυρά αρνητικό απόηχο, το Μαξίμου αποφάσισε χθες να αντιδράσει. Και η αντεπίθεση εκδηλώθηκε με έναν άνθρωπο «ειδικών αποστολών», της απόλυτης πρωθυπουργικής εμπιστοσύνης και σε ένα καταφανώς ενοχλητικό και αφιλόξενο για το αντίπαλο στρατόπεδο, έδαφος.

Με μια εξαντλητική συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Σκάϊ, το ενημερωτικό μέσον που είναι μακράν το πλέον ευνοημένο της καμπάνιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, έδωσε το στίγμα της πρωθυπουργικής αντεπίθεσης, αφήνοντας βαρύτατες υπόνοιες για τα κίνητρα της ενέργειας Μαρινάκη στον οποίον- στο βάθος μιας φαινομενικά ουδέτερης διατύπωσης- καταλογίζει πλεονεξία και ιδιοτέλεια!..

Δεν πήρε όσα περίμενε

Ερωτηθείς για την αντίδραση Μαρινάκη, ο Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε υπαινικτικά και με διακριτή ειρωνεία ότι στην πραγματικότητα ο επιχειρηματίας αντέδρασε όχι για άλλους λόγους, που έχουν σχέση με τη διαφάνεια κλπ, όπως υποστήριζε στην ανακοίνωσή της η Alter Ego,  αλλά διότι δεν πήρε όσα περίμενε! «Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εκτίμησε ότι τα χρήματα αυτά δεν τα χρειάζεται ή ήταν, ενδεχομένως, λιγότερα από εκείνα τα οποία ανέμενε. Σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτο δικαίωμά του να μη λαμβάνει τα χρήματα αυτά. Στο μέτρο που υφίσταται αυτή η επιστροφή, θα αποδοθούν εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν, έτσι ώστε να πιάσουν τόπο, πάλι στο πεδίο της ενημέρωσης για την καταπολέμηση του ιού» είπε. «Τα χρήματα που έδωσε η ελληνική Πολιτεία έπιασαν τόπο, σώθηκαν ζωές», πρόσθεσε ενώ επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας με εμφανή εκνευρισμό που αποκάλυψε τις απόψεις που επικρατούν για την Ενημέρωση στα έγκατα του Μαξίμου: «Οι Έλληνες δεν είναι “ κοπάδι”, αντιλαμβάνονται ποια είναι τα Μέσα που παρέχουν γνήσια και αντικειμενική πληροφόρηση και αυτά στηρίζουν».

Τα χρήματα δόθηκαν με διαφάνεια, σε πολύ μεγάλο εύρος

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την επιλεκτική και άνιση κατανομή της δαπάνης, ισχυρίστηκε το ανεπανάληπτο:

«Μέσα που στρεβλώνουν συστηματικά το κομμάτι της ενημέρωσης που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, δεν θα έπρεπε να μεταφέρουν τέτοιου τύπου μηνύματα», υποστηρίζοντας με ψήγματα αυτοκριτικής ότι «τα χρήματα δόθηκαν με διαφάνεια, σε πολύ μεγάλο εύρος Μέσων, και πανελλαδικών και περιφερειακών». Το όλο θέμα πάντως δεν άφησε αναξιοποίητο χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατά την χθεσινή αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, παρατήρησε ότι η μοιρασιά έγινε στα υπόγεια του Μαξίμου από την εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και ζήτησε να επιστραφούν πίσω τα χρήματα ώστε να μοιραστούν με κανόνες. «πόση αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε, κύριε Μητσοτάκη;» ρώτησε και πρόσθεσε: «Ήρθε χθες και το απόγειο της γελοιοποίησης. Ήρθε χθες η απόφαση, ποιανού; Του κ. Μαρινάκη. Να σας τα γυρίσει πίσω τα χρήματα, αυτά που αντιστοιχούσαν, κατά τη δική σας εκτίμηση, στα δικά του μέσα. Τι έγινε; Δεν την κάνατε καλά τη μοιρασιά;»…

Πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This