Τρίτη 18/5/2021

Ολίγος, μικρός και φοβισμένος

Τι θα έκανε ένας πραγματικός ηγέτης της Ελλάδος, απέναντι στην πρόκληση του Ερντογάν;

Με την ανακοίνωση της απόφασης βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας, θα έπαιρνε αμέσως τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Όχι για να του «συμπαρασταθεί» στα λόγια, αλλά για να του παρουσιάσει το πλέγμα ενεργειών και τις διεθνείς παρεμβάσεις που θα έκανε.

Το αμέσως επόμενο τηλεφώνημα θα ήταν στον Αντόνιο Γκουτέρες, προκειμένου να απαιτήσει καταδίκη της τουρκικής απόφασης από τον ΟΗΕ. Και φυσικά την UNESCO.

Έπειτα θα τηλεφωνούσε στην καγκελάριο Μέρκελ, ως προεδρεύουσα της Ευρώπης την δεδομένη στιγμή. Απαιτώντας, όχι ζητώντας αλλά απαιτώντας, την συζήτηση του θέματος στην επόμενη σύνοδο κορυφής και την απερίφραστη καταδίκη Τουρκίας και Ερντογάν. Μαζί με κυρώσεις. Όχι καταδίκες στα λόγια.

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα στην καγκελάριο, θα τηλεφωνούσε σε όλους τους ηγέτες που θα συμμετέχουν στην σύνοδο κορυφής. Ώστε να τους ενημερώσει για την βεβήλωση και να αποσπάσει την στήριξή τους, προκειμένου να επιτύχει ομόφωνη καταδίκη.

Τι από όλα αυτά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Τίποτα απολύτως. Αποδεικνύεται δυστυχώς λίγος, μικρός και φοβισμένος. Και αυτό ο Ερντογάν το γνωρίζει πολύ καλά όπως αποδεικνύεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ