Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Λαθροχειρία στην προανακριτική: Δεν διαβίβασαν αίτηση ακυρότητας Παπαγγελόπουλου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών!

Μία ακόμα μεθόδευση που παραπέμπει σε στρατοδικείο εποχής Τσαουσέσκου αναδεικνύεται στην προανακριτική για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την Παρασκευή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε στην προανακριτική αίτηση ακυρότητας με αποδέκτη το Συμβούλιο Πλημ/κών Αθηνών, βάσει του άρθρου 244 παρ. 5 Κ.Π.Δ. για πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής.Η Προανακριτική Επιτροπή που λειτουργεί ως Εισαγγελέας Πλημ/κών, έχει νομική υποχρέωση να συντάξει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημ/κών, προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση Παπαγγελόπουλου. Δεν έχει δικαίωμα η Επιτροπή να κρατήσει την αίτηση και να μην διαβιβάσει πρότασή της – όποια και αν είναι αύτη- στο Συμβούλιο Πλημ/κων, που μόνο αυτό έχει κατά νόμο αρμοδιότητα να δεχτεί ή να απορρίψει την αίτηση αυτή.

Μάλιστα μέχρι το Συμβούλιο Πλημ/κών να αποφανθεί επί της αιτήσεως αυτής, η Ολομέλεια της Βουλής, που λειτουργεί ως συλλογικός Εισαγγελέας, δεν μπορεί να αποφασίσει για την άσκηση ή μη δίωξης κατά του Παοαγγελοπουλου, γιατί αν ακυρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχει νόημα η συζήτηση στην Επιτροπή για το πόρισμα και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα λοιπόν με διαρροές, η πλειοψηφία της προανακριτικής αρνείται να διαβιβάσει την αίτηση μαζί με την οποιαδήποτε πρόταση της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών! Εάν λοιπόν αυτές οι διαρροές επιβεβαιωθούν και η προανακριτική απόκρυψη την αίτηση Παπαγγελοπούλου από το συμβούλιο πλημμελειοδικών, τότε μιλάμε για παρανομία εκ προθέσεως και αξιόποινη συμπεριφορά από τα μέλη της επιτροπής!

Φυσικά μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Παπαγγελόπουλος μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα θα φροντίσει ώστε η αίτηση αυτή να κατατεθεί απευθείας στο Συμβούλιο Πλημ/κών Αθηνών, οπότε είναι υποχρεωμένο αυτό να ζητήσει την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα γεγονότα είναι πρωτόγνωρα για δημοκρατικό καθεστώς, ειδικά σε μία περίοδο όπου τα εθνικά θέματα και η κοινωνική κρίση έχουν χτυπήσει κόκκινο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ