Διακοπή των έργων αναστήλωσης στο Βαλιδέ Τζαμί (ως «αντίποινα») ζητά ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Must Read

Να σταματήσει η αναστήλωση και να διακοπούν όλα τα έργα στο Βαλιδέ Τζαμί ζητά με επιστολή του σε Γεωργιάδη και Σταϊκούρα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, με αφορμή το θέμα της Αγια-Σοφιάς.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κάνει γνωστό ότι επιθυμεί να σταματήσουν τα έργα αναστήλωσης στο Βαλιδέ Τζαμί. «Δεν με αφήνουν ασυγκίνητο όσα διαδραματίζονται στην Πόλη και ιδιαίτερα με αφορμή την τουρκική πρόκληση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. Πιστεύω ότι γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να σταματήσουν τα έργα στο Βαλιδέ Τζαμί», υποστηρίζει ο Κώστας Μουτζούρης.

Το Βαλιδέ Τζαμί, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία «Επάνω Σκάλα» της Μυτιλήνης, είναι το παλαιότερο στο νησί και χτίστηκε το 1615 στο κέντρο της. Χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού το 1981.

Ο μιναρές του, χαμηλός και σύμφωνος με τα αραβικά αρχιτεκτονικά δεδομένα, είναι χτισμένος από κόκκινη πέτρα από το Αϊβαλί και σώζεται σχεδόν ολόκληρος. Τα εξωτερικά του στοιχεία, όπως η κρήνη, σώζονται στον αύλειο χώρο του παλιού Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This