Δημοσκόπηση για την Αγία Σοφία: Απογοητευμένοι οι Έλληνες από την αντίδραση Ευρώπης και Ρωσίας! Ο Ερντογάν προσβάλλει τους Χριστιανούς

Must Read

Η αδιανόητη και υβριστική απόφαση Ερντογάν, να μεταρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά, έχει πληγώσει και προσβάλλει τους Χριστιανούς Ορθόδοξους Έλληνες, σε μεγαλύτερο βαθμό, από όσο υπολογίζουν οι κυβερνώντες. Αυτό δείχνει η νέα μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα, για την Αγία Σοφία.

Στην δημοσκόπηση που διενήργησε η  INTERVIEW, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη, φαίνεται καθαρά το πλήγμα από την απόφαση του Ερντογαν. Το 70% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι, έχει πληγεί το θρησκευτικό του αίσθημα από την μετατροπή του λίκνου της Ορθοδοξίας, σε τζαμί.

Η έρευνα επικεντρώνει σε 9 σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα, καταγράφει τις  απαντήσεις του ελληνικού λαού, για την κρισιμότητα, τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ και της Ρωσίας, ενώ αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για το τι πρέπει να γίνει, από δω και πέρα, στην πράξη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης όπως αυτά παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, το 80% των ερωτηθέντων, πιστεύουν ότι η απόφαση Ερντογάν, πρέπει να απασχολήσει το χριστιανισμό στο σύνολό του.

Πολύ σημαντικά είναι τα στοιχεία της έρευνας που αποτυπώνουν την γνώμη των Ελλήνων, για την Ρωσία, αλλά και για την ΕΕ, όσον αφορά στην στάση που κράτησαν, απέναντι στον Σουλτάνο και στην προκλητική του ενέργεια. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (77%) κρίνει αρνητικά τη στάση της Ρωσίας για το θέμα ενώ εμφανίζεται απογοητευμένη (87%) και από τη στάση της ΕΕ για την οποία 77% εκτιμά ότι δεν θα δεχθεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα.

Άσχημα τα μαντάτα, της δημοσκόπησης, για την κυβέρνηση και την εξωτερική πολιτική την οποία ασκεί. Το 53% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα σε αντίθεση με το 40% των πολιτών που εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα.

Όσον αφορά στην ερώτηση, ποιες θα ήταν οι κυρώσεις που θα ενοχλούσαν την Τουρκία, τα στοιχεία της δημοσκόπησης, είναι αποκαλυπτικά.

Σημαντικό ποσοστό των πολιτών (68%) πιστεύει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν ενώ 28% εκτιμά ότι «τίποτα δεν τον σταματά». Συγχρόνως σε ποσοστό 78% οι ερωτώμενοι προτιμούν την επίλυση του θέματος μέσα από διεθνείς συμμαχίες.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης σχετικό με την πρόταση Βορίδη να γίνει το μουσείο Κεμάλ, μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, το 55% διαφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη, με το 40% να συμφωνεί με μια τέτοια επιλογή.

Η Ταυτότητα της Έρευνας – Όλα τα γραφήματα

Παρουσίαση_ΒΕΡΓΙΝΑ_ΑΓ_ΣΟΦΙΑ_16_7_2020

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This