Πατριωτισμός αλά καρτ

Must Read

Ήταν πριν 2 χρόνια περίπου, όπου θυμάμαι πολλούς Έλληνες να είναι στα κάγκελα για την τυπική μετονομασία της ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία  της Μακεδονίας) σε Βόρεια Μακεδονία, με επίδικο όλων αυτών να είναι απλά το συνθετικό της λέξης Μακεδονία, που ουσιαστικά προϋπήρχε απλός είχε ξεχαστεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ανεξαιρέτως, που πουλούσαν πατριωτικό σανό (μιας και πότε τους δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα της χώρας) κρυμμένες πίσω από εθνικά  λάβαρα  τα οποία τα είχαν από πριν ατιμώσει με τις εθνικές υπαναχώρησης τους.   

  • Toυ ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟY

Στις 10/7/2020 λοιπόν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να γυρίσει την ιστορία πίσω σε πολύ σκοτεινές πτυχές, υπογράφοντας την μετατροπή του αυτοκρατορικού ναού της Αγίας Σοφίας με τις σπάνιες τοιχογραφίες μοναδικές στο είδος τους, σε ισλαμικό τέμενος για να εδραιωθεί στο φανατικό ισλαμικό κοινό της Τουρκίας, αλλά και για να στείλει ένα μήνυμα στην δύση και στην Ε.Ε., η οποία του κάνει πλάτες, η μεν πρώτη με στρατιωτική υποστήριξη, υλική και ανθρωπιστική στο συριακό και όχι μόνο και η δεύτερη με τις στενές οικονομικές σχέσεις που έχει, μιας και η Τουρκία είναι ο 6ος μεγαλύτερος εισαγωγέας αγαθών τα οποία παράγονται σε χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και ο 5η μεγαλύτερη σε εξαγωγές αγαθών προς χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο καλύτερος ευρωπαϊκός εταίρος της Τουρκίας η Γερμανία είναι ανάμεσα στις 5 μεγάλες χώρες παγκοσμίως που εξοπλίζουν την Τουρκία. Οι άλλες είναι οι ΗΠΑ, η Ν. Κορέα, η Ιταλία και η Ισπανία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ειρήνης της Στοκχόλμης), ότι μπορούμε και μόνοι μας, εμάς έτσι και αλλιώς μας θεωρεί ότι είμαστε τελειωμένοι και εδώ που τα λέμε έχουμε δώσει αρκετές αφορμές για να το πιστεύει αυτό.

Άλλωστε εμείς «δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις με συμμάχους […] μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα» για να επικαλεστώ και τα επίσημα κυβερνητικά λόγια.

Δεν είδα όμως πουθενά τους μέχρι χθες μακεδονομάχους που 2 χρόνια πριν θα έτρωγαν σίδερα, να κάνουν το παρά μικρό για το μεγαλύτερο σύμβολο της Ορθοδοξίας και αρχιτεκτονικό κόσμημα στο πέρασμα των αιώνων.

Που είναι όρε πατριώτες μαϊμού το πατριωτικό και θρησκευτικό σας συναίσθημα;

Αλλά ναι κατάλαβα, αυτό εξαντλήθηκε στα σύνορα των Σκοπίων ή της ΠΓΔΜ ή της Βόρειας Μακεδονίας…. Μικρή σημασία έχει, μιας και η εξωτερική πολιτική της χώρας μας (όπως και η οικονομική) κατά πλειοψηφία (για να μην φανώ απόλυτος), ήταν και παραμένει δουλοπρεπής και εθελόδουλη στην ξένη και την εγχώρια ολιγαρχία και απλά οι εκάστοτε «πατριώτες» είτε αντιπολιτευόμενοι, είτε συμπολιτευόμενοι ενεργοποιούν και εκμεταλλεύονται τα πατριωτικά ένστικτα της κοινωνίας (τα οποία πολλές φορές τα μετατρέπουν μέσω των μέσων προπαγάνδας που διαθέτουν και σιτίζουν σε επικίνδυνα εθνικιστικά και μισαλλόδοξα), όποτε το κρίνουν σκόπιμο για να καλύψουν τις πομπές τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This