Έκρηξη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή: «Ούτε ένα υποτυπώδες κατηγορητήριο δεν μπόρεσαν να στήσουν» (video)

Must Read

Για στημένο κατηγορητήριο και προειλημμένες αποφάσεις εις βάρος του μίλησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία στις 21:00 απόψε καλείται να αποφανθεί εάν θα παραπέμψει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης σε Ειδικό Δικαστήριο για εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis.

«Είμαι υποχρεωμένος να παλέψω για την τιμή, την υπόληψή μου και την αλήθεια, κυρίως στην ιστορική αλήθεια», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Είχα δηλώσει ότι θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους. Δεν χρειάστηκε τελικά. Μετατράπηκαν μόνοι τους, από τα λάθη τους και κυρίως από τις αποκαλύψεις που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη διαδικασία που ακολούθησαν».

Για να προσθέσει: «Είχα  δηλώσει ότι η στοχοποίησή μου αποτελούσε εκδικητική πολιτική δίωξη. Μετά από 9 μήνες αποδείχθηκε ότι πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο, πολυσύνθετο και πολλαπλά επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

Για το ότι υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του, ο κ.Παπαγγελόπουλος εξήγησε:

«Διανύσαμε εννέα μήνες ερευνών, εννέα μήνες κατ’ εξακολούθηση παραβίασης του Συντάγματος, των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, της ΕΣΔΑ (σ.σ. Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και της πάγιας ελληνικής και διεθνούς νομολογίας. Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε κανένα απολύτως στοιχείο. Όχι απλά ενοχοποιητικό, όχι απλά επιβαρυντικό, αλλά ούτε και μία ελάχιστη υπόνοια δεν βρέθηκε σε βάρος μου. Θα περιμένω όλη μέρα να ακούσω πέρα από τις εκθέσεις ιδεών και τα φληναφήματα περί παρακράτους της Αριστεράς κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο εις βάρος μου. Ότι ο Παπαγγελόπουλος έκανε αυτό ή έκανε εκείνο. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα σε βάρος μου».

Τόνισε ακόμα:

«Το κατηγορητήριο σε βάρος μου ήταν παράνομο και αντισυνταγματικά. Καλούσαν μάρτυρες κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Επιτροπής, άσχετους με σκάνδαλο Novartis. Κι όμως, ακόμα και με όλα αυτά, ούτε ένα υποτυπώδες κατηγορητήριο δεν μπόρεσαν να στήσουν. Παρακαλώ επί μήνες να μου πουν γιατί κατηγορούμαι και απάντηση δεν παίρνω, ούτε πρόκειται να πάρω. Το πόρισμα της πλειοψηφίας, της Νέας Δημοκρατίας, ήταν προκατασκευασμένο, ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν στην περίπτωσή μου. Πρόκειται για έκθεση Ιδεών, πλημμυρισμένη από νομικές ακροβασίες – δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη ανοησίες για λόγους παιδείας».

«Ο εισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής εκβιάστηκε, δεν ξέρω αν υπέκυψε»

Την άποψη ότι εκβιάστηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση δίωξης εναντίον της Ελένης Τουλουπάκη μέσω του πορίσματός του, διατύπωσε στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν ενέδωσε.

«Έχει εκβιαστεί ο Ζαχαρής, δεν ξέρω αν υπέκυψε…» είπε ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, καταθέτοντας στα πρακτικά δημοσίευμα της σαμαρικής εφημερίδας, «ΑΠΟΨΗ», το οποίο υπενθύμιζε στον Ευάγγελο Ζαχαρή την «εμπλοκή ροζ περιεχομένου» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το μακρινό παρελθόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This