Κυριακή 19/9/2021

Όταν ο υπουργός των κυβερνήσεων της ελληνικής γενοκτονίας, αποθεώνει τον εισαγγελέα Αθανασίου

Βλέποντας κανείς τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο βήμα της Βουλής, ήταν αδύνατο να καταλάβει πως αυτός ο άνθρωπος είναι κατηγορούμενος. Κατηγορούμενος, με βαρύτατες κατηγορίες για την δράση του ως υπουργός υγείας.

Βλέποντας αυτόν τον οίστρο του υπέρ της κάθαρσης και της λογοδοσίας πολιτικών προσώπων, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος πριν από λίγα χρόνια αθώωνε τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου!

Βλέποντας την ευαισθησία του κυρίου Λοβέρδου για κάποιον άνθρωπο που πήγε να αυτοκτονήσει, δεν μπορεί κάποιος να διανοηθεί πως ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος υπήρξε στέλεχος ή υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις των μαζικών αυτοκτονιών. Στην κυβέρνηση του χρηματιστηρίου, όπου οι έλληνες καταληστευμένοι από την συμμορία του χρηματιστηρίου αυτοκτονούσαν έχοντας χάσει όλα τα υπάρχοντά τους. Αλήθεια, ποιος ξέπλυνε όλα τα κλεμμένα του χρηματιστηρίου βγάζοντας τα σε οφσόρ;

Υπήρξε υπουργός στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που έφερε την εθνική καταστροφή και την έναρξη της γενοκτονίας των ελλήνων. Και βέβαια πολλές αυτοκτονίες. Ακόμα και δημόσια, στην πλατεία Συντάγματος.

Υπήρξε υπουργός στην κυβέρνηση του PSI, όπου χιλιάδες έντιμοι έλληνες μικροομολογιούχοι έχασαν όλες τους τις οικονομίες, που εξίσου έτοιμα είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα. Όχι σε οφσόρ του Παναμά και των Βερμούδων, αλλά σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Για αυτούς τους έλληνες, κανένα δάκρυ από τον κύριο Λοβέρδο.

Το απόλυτο όμως ήταν η στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον εισαγγελέα Αθανασίου και η αποδοχή του ως αξιόπιστου μάρτυρα. Δείτε λοιπόν τι έγραφε το κόμμα του κυρίου Λοβέρδου στο πόρισμα του για το σκάνδαλο Siemens, ακριβώς για τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Εκεί θα καταλάβετε ακριβώς ποιοι μας κυβερνούν. Παραθέτουμε:

Περί πολλού έχει η Επιτροπή της Βουλής τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που εξετάστηκε ως μάρτυρας και στην κατάθεσή του βασίστηκε κυρίως η επέκταση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ποιος είναι όμως ο κ. Αθανασίου; Είναι ο εισαγγελέας που καθυστέρησε επί τρία χρόνια να ερευνήσει το περίφημο σκάνδαλο της Siemens. Είναι ο άνθρωπος που δεν απαγόρευσε ως όφειλε την έξοδο από τη χώρα του περιβόητου Μιχάλη Χριστοφοράκου με αποτέλεσμα εκείνος λίγο πριν απολογηθεί να διαφύγει στη Γερμανία. Είναι ο εισαγγελέας που έδινε ψευδή στοιχεία σε Ελβετούς συναδέλφους του προκειμένου να μην υπάρχουν όλα τα έγγραφα που θα αποδείκνυαν τις δωροδοκίες όλων των πολιτικών προσώπων.
Δεν τα λέμε εμείς αυτά τα αναφέρει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που εκδόθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2011.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά σε αυτό οι βουλευτές της τότε πλειοψηφίας:

«Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Αθανασίου ανέλαβε στις 27.04.2005 την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση προμήθειας του συστήματος ασφαλείας C4I. Η εντολή αφορούσε στην «προμήθεια», αλλά δεν απέκλειε και την «παραλαβή» του συστήματος. Η έρευνα του Εισαγγελέα δεν συμπεριέλαβε την εξέλιξη της σύμβασης αυτής, από το 2004 και μετά, δηλαδή τις τροποποιητικές συμβάσεις και τη διαδικασία παραλαβής του συστήματος. Ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος στην Εξεταστική κατέθεσε ανακριβώς, ότι ανέλαβε την έρευνα στα τέλη αντί για τις αρχές του 2005 (βλ. κατάθεση κ. Παναγιώτη Αθανασίου, στην Εξεταστική Επιτροπή, στις 04.03.2010, σελ. 5),υπερέβη τόσο τον από το νόμο προβλεπόμενο χρόνο περαίωσης της προκαταρκτικής, όσο και την εκ του νόμου προβλεπόμενη τετράμηνη παράταση. Μέχρι το Νοέμβριο του 2006 δεν είχε παραδώσει κανένα πόρισμα και δεν είχε ασκήσει ποινική δίωξη. Δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι έλαβε παράταση με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών. Το Νοέμβριο του 2006 ανατέθηκε στον Εισαγγελέα να ερευνήσει συμπληρωματικά, αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση 8002 που συνομολογήθηκε μεταξύ της εταιρείας SIEMENS, του ΟΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου και αφορούσε στην προμήθεια τηλεπικοινωνιακού υλικού. Μέχρι τότε ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου – όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας – δεν είχε ασχοληθεί ενεργά με την υπόθεση. Οι μόνες ανακριτικές πράξεις, που διενήργησε, ήταν να αποστείλει δύο παραγγελίες προς εκτέλεση στον Πταισματοδίκη Αθήνας, οι οποίες αφορούσαν συλλογή στοιχείων για την υπόθεση και εξέταση δύο μαρτύρων…».

3355CEFF D3DB 4FCE ABDB 5107A5280A86Σε άλλο επίσης σημείο του πορίσματος Siemens της πλειοψηφίας διαβάζουμε:

«Ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου – όπως κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής- κατ ́ εντολή του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Σανιδά, δεν απαλλάχθηκε από την υπόθεση μετά την περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά παρέμεινε άτυπα ως «κατά κάποιο τρόπο εποπτεία» επί της υποθέσεως αν και είχε προαχθεί στο βαθμό του Αντεισαγγελέα Εφετών (βλ. κατάθεση κ. Παναγιώτη Αθανασίου στην Εξεταστική Επιτροπή, στις 04.03.2010, σελ. 12). Ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου δεν μπορούσε ούτε οργανικά, ούτε μέσω άλλης διαδικασίας να συνδεθεί νόμιμα με την ανάκριση, η οποία εφόσον διενεργείτο από πρωτοδίκη, επικουρείτο από τον εισαγγελέα ανακρίσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας. Ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου καθυστέρησε απαράδεκτα, αφού η προκαταρτική εξέταση που διενεργούσε διήρκησε πάνω από τρία (3) χρόνια. Κατά την άσκηση των καθηκόντων του, άφησε συνειδητά εκτός του πεδίου της έρευνας τις εγκληματικές πράξεις που τελέστηκαν από το 2004 και μετά. Καθυστέρησε δε αδικαιολόγητα την άσκηση των ποινικών διώξεων. Αυτές οι ενέργειες του Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου είχαν καταλυτικές συνέπειες σχετικά με τη πιθανή παραγραφή ποινικών ευθυνών Υπουργών, για πράξεις που διέπραξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους». ΄
Και το ίδιο πόρισμα συμπληρώνει:
«Αξίζει να σημειωθεί, ότι ούτε ο Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ούτε ο Ανακριτής κ. Νικόλαος Ζαγοριανός δεν εισηγήθηκαν στον εποπτεύοντα την ανάκριση εισαγγελέα να εκδώσει διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ώστε να μην διαφύγουν οι κ.κ. Μιχαήλ Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας που ήσαν μαζί με τους κ.κ. Πρόδρομου Μαυρίδη και Ηλία Γεωργίου διαχρονικά οι βασικοί διακινητές μαύρου χρήματος της SIEMENS».
Αυτός λοιπόν είναι ο εισαγγελέας που σήμερα χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή, παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής και της εντιμότητας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φαμίλια Α.Ε.!