Ατόπημα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, πλην ενός, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Must Read

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε σε κοινό ψήφισμα σχετικά με τα συμπεράσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 17-21 Ιουλίου, απορρίπτοντας ωστόσο την πολιτική συμφωνία για το ΠΔΠ (πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο) 2021-2027 που παρουσιάστηκε.

Όπως αναφέρει, το Ευρωκοινοβούλιο «είναι έτοιμο να συμμετάσχει αμέσως σε εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο για τη βελτίωση της πρότασης· υπενθυμίζει την εντολή του Κοινοβουλίου του Νοεμβρίου 2018· τονίζει ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να δώσει την έγκρισή του στη συμφωνία για τον κανονισμό του ΠΔΠ».

Το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου εγκρίθηκε με 465 υπέρ, 150 κατά και 67 αποχές, με τη στήριξη των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Καταψήφισε η Ελληνική Λύση, καθώς όπως αναφέρει, τα τρία παραπάνω ελληνικά κόμματα διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις παροχές προς τους λαθρομετανάστες και προς Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία «στηρίζοντας ομόφωνα ένα ψήφισμα που καμία απολύτως αναφορά δε κάνει στις σημαντικές περικοπές του προϋπολογισμού της αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) και στην πραγματική στήριξη του Έλληνα αγρότη και παραγωγού, ενώ προβλέπει παράλληλα τη θέσπιση νέων επιπρόσθετων ευρωπαϊκών φόρων εις βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών».

Δείτε όλο το προσωρινό κείμενο που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο:

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This