Ο «Πορθητής» ως «σύμβολο κατάκτησης» της Αγίας Σοφίας στο νέο τουρκικό παραλήρημα

Must Read

Λίγες μόλις ώρες πριν τις μουσουλμανικές προσευχές στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας κι ενώ σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για τη «φιέστα» που διοργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Ερντογάν, αποφάσισε να προκαλέσει για ακόμη μία φορά τους Ελληνες, κάνοντας μια ανάρτηση με διπλή σημασία στον λογαριασμό του στο twitter.

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανάρτησε μια φωτογραφία στην οποία το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο «Πορθητής» (Fatih)  πλέει με φόντο την Αγία Σοφία. «Σύμβολο κατάκτησης» έγραψε ως σχόλιο στην ανάρτηση με την οποία συνόδευσε τη φωτογραφία, κάνοντας σαφή αναφορά όχι μόνο στον εμβληματικό ναό της ορθοδοξίας που έπειτα από 86 χρόνια στα οποία λειτουργούσε ως μουσείο, άνοιξε τις πύλες του ξανά ως τζαμί, αλλά και στο γεωτρύπανο που απειλεί -με απόφαση του ίδιου του Ερντογάν- την κυριαρχία της Ελλάδας στα εθνικά της ύδατα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This