Στην αναμπουμπούλα της τελευταίας εβδομάδας πριν το κλείσιμο της Βουλής έρχονται νομοσχέδια και τροπολογίες

Must Read

Βιομηχανία νομοσχεδίων και τροπολογιών στήνει η κυβέρνηση για την τελευταία «καυτή» εβδομάδα πριν από το ολιγοήμερο κλείσιμο της Βουλής για τον Δεκαπενταύγουστο, με τις κοινοβουλευτικές μηχανές να είναι στο φουλ όχι μόνο λόγω της θερινής διακοπής, αλλά και λόγω του φημολογούμενου ανασχηματισμού, που έπεται στα τέλη του επόμενου μήνα και που έχει αναγκάσει ορισμένους υπουργούς να… πατήσουν γκάζι.

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα ψηφίζονται συνολικά τέσσερα νομοσχέδια, ενώ αναρίθμητες και πολυσέλιδες αναμένεται να είναι και οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που θα ανεβάσουν το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη, μια και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των υστέρων πόσες θα είναι και τι θα περιλαμβάνουν.

Τη Δευτέρα εισάγεται στην Ολομέλεια και ψηφίζεται αυθημερόν -πού χρόνος για συζήτηση;- το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με το οποίο ο Αδωνις Γεωργιάδης φιλοδοξεί να πατάξει το παραεμπόριο, αν και η αντιπολίτευση, και δη ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πειστεί ιδιαίτερα, κάνοντας λόγο για ένα ανεπαρκές, πρόχειρο και ανίκανο να ρυθμίσει ένα τόσο σύνθετο θέμα νομοθέτημα.

Μόνο σε αυτό το νομοσχέδιο ο κ. Γεωργιάδης έχει ανακοινώσει ήδη την κατάθεση τροπολογίας-μαμούθ, με δεκάδες άρθρα, που ρυθμίζουν άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις. Την Τρίτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, στο οποίο η Νίκη Κεραμέως έχει μείνει… μόνη κι έρημη, μια και στην ψηφοφορία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων μόνο η Ν.Δ. υπερψήφισε, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε. Η υπουργός Παιδείας πάντως τάχθηκε υπέρ της ευελιξίας και της ελευθερίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, και ειδικά στη διαμόρφωση διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος των ιδιωτικών σχολείων αλλά και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Η αντιπολίτευση ωστόσο, ακόμη και το Κίνημα Αλλαγής, κάνουν λόγο για μεταρρύθμιση υπέρ των σχολαρχών, με τους τελευταίους άλλωστε να καλωσορίζουν το νομοσχέδιο, επιδοκιμάζοντας την ευελιξία σε ωράρια και καθεστώς προστασίας, αλλά και τη διάταξη για αποπομπή μαθητών για χρέη.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας ψηφίζεται και το φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και εκείνο του Βασίλη Κικίλια με τις παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας. Σε αυτό το νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, θα κατατεθεί και η τροπολογία για την αντικατάσταση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μάρκου από τη θέση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), μετά τις ασχημονίες στη Βουλή και συγκεκριμένα τις ύβρεις και τις άσεμνες χειρονομίες προς βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ.

Αναμένεται ωστόσο η κατάθεση σωρείας άλλων τροπολογιών, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικών, που -μεταξύ άλλων- θα αφορούν παρατάσεις προθεσμιών, όπως εκείνη για την παράταση της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για έναν μήνα, που αφορά και πάνω και από 1.000.000 Ελληνες που ακόμη δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση. Λίγο πριν από το κλείσιμο της Βουλής θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση από τον Κώστα Τασούλα των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου που θα συγκροτηθεί για να εξετάσει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η Πέμπτη, μέρα κατά την οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα περάσει εκ νέου το κοινοβουλευτικό κατώφλι για να συμμετάσχει αυτή τη φορά στην ειδική εκδήλωση της Ολομέλειας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Εκφοβισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This