Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Κυκλωτική στην Κεραμέως από σύσσωμη την αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Καλά κρατεί, παρά το θέρος, η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά τα αίματα άναψαν εξαιτίας του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο ψηφίστηκε από την Ολομέλεια.

Το σχέδιο νόμου προκαλεί οξύτατες αντιδράσεις σε αντιπολίτευση και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι οδηγεί στην απελευθέρωση των απολύσεων και του ωραρίου των εκπαιδευτικών, είτε με μειωμένο είτε με διευρυμένο ωράριο.

Από την άλλη, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε από το βήμα ότι η «οιονεί μονιμότητα» δεν σε πάει παρακάτω και πως αν δώσουμε μονιμότητα στους εκπαιδευτικούς «δεν υπάρχει κανένα κίνητρο βελτίωσης». Σημείωσε δε ότι το Σύνταγμα, εκτός από το άρθρο 16, προβλέπει και την «επιχειρηματική ελευθερία». Η υπουργός Παιδείας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά, καθώς, όπως είπε, το πρωί οι βουλευτές στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και το βράδυ κατακεραυνώνουν την ιδιωτική εκπαίδευση. Σκληρή υπήρξε η κριτική της και προς το Κίνημα Αλλαγής, που καταψήφισε το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι πλησιάζει σε ιδεοληψία την Κουμουνδούρου.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια με το νομοσχέδιο, ενώ κατήγγειλε ότι τα ιδιωτικά σχολεία μετατρέπονται σε κοινές ιδιωτικές επιχειρήσεις και πως «σφαγιάζονται» τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς επιτρέπεται η απόλυση, ακόμη και η απόλυση στο μέσον της χρονιάς. Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε και για την τροπολογία που αφορά τους διορισμούς διευθυντών Εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι η Ν.Δ. στήνει ένα πλήρες κομματικό κράτος, προχωρώντας στον διορισμό των διευθυντικών στελεχών της εκπαίδευσης χωρίς μοριοδότηση, αλλά με απόφαση «κομματικής» επιτροπής. Ανακοίνωση για την τροπολογία εξέδωσε και η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για κομματικό κράτος της Δεξιάς.

Την απόσυρση του «απαράδεκτου» και «αντιεκπαιδευτικού» νομοσχεδίου ζήτησε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας ότι νομοθετούνται οι ελεύθερες απολύσεις εκπαιδευτικών χωρίς κανέναν έλεγχο. Ο δε πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί fast track και στο πόδι, χαρακτηρίζοντας «αμφίσημο» το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως. Οσον αφορά τη θέση του ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι το ιδιωτικό σχολείο δεν μπορεί να είναι ιδιωτική επιχείρηση και οι καθηγητές υπάλληλοι, καθώς επιτελούν λειτούργημα και κατηγόρησε την υπουργό ότι εισάγει την κατά το δοκούν απόλυση των εκπαιδευτικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ