Παρασκευή 14/5/2021

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό, ποιοι Υπουργοί είναι ακλόνητοι

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έχει προγραμματισθεί για την προσεχή Παρασκευή, θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα, η τελευταία με την σημερινή του σύνθεση.

Αξιόπιστες πληροφορίες φέρουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν, τόσο όσον αφορά στα πρόσωπα, όσο και στις δομές των υπουργείων που θα αναδιοργανωθούν προκειμένου το κυβερνητικό σχήμα να καταστεί πλέον αποτελεσματικό και η συνεργασία του με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της δημοσίας διοίκησης να είναι πιο αρμονική.

Δεδομένης και της επιτυχούς αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων τους τελευταίους μήνες, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Απεναντίας, η διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, ναι μεν κρίνεται ότι αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς από το υπουργείο Υγείας, ανέδειξε όμως διαφωνίες στα οικονομικά κυρίας υπουργεία, όπου υπήρξε προβληματισμός για την αναλογία με την οποία τα κυβερνητικά κονδύλια που διετέθησαν, θα διανέμονταν για στήριξη επιχειρήσεων ή για την επιδοματική ενίσχυση εργαζομένων.

Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση τον υπουργό Εργασίας. Για διαφορετικούς λόγους σε αντιστοίχως δύσκολη θέση βρίσκεται και ο υπουργός Τουρισμού.

Υπάρχουν επίσης σκέψεις για ευρύτερη αναμόρφωση του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνηση, κάτι που ενδεχομένως θα καταστήσει επιτακτικό η φημολογουμένη μετακίνηση του Στέλιου Πέτσα σε παραγωγικό υπουργείο.

Πηγή: «Εστία»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ