3-7-2020

Τσίπρας – Τσακαλώτος: «Το πρώτο αίμα»

Την πρώτη τους αντιπαράθεση – και μάλιστα ενώπιον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – είχαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε εκνευρισμένος από την κριτική που έκανε ο άρτι διορισθείς πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρ. υπουργός Οικονομικών ζήτησε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευκλ. Τσακαλώτος, που είχε πρόσφατα συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Αλ. Τσίπρα, άσκησε κριτική λέγοντας ότι το κόμμα δεν έχει πολιτική ατζέντα.

Μόλις ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο Ευκλ. Τσακαλώτος ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τον λόγο και σε χαμηλούς τόνους υπογράμμισε ότι το κόμμα έχει ατζέντα και πολιτική και αυτό «είναι ξεκάθαρο» από τις προτάσεις που έκανε για την συγκρότηση του προεδρείου της ΚΟ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε καθήμενος από την θέση του και όχι στο μικρόφωνο, με αποτέλεσμα κάποιος βουλευτής να διαμαρτυρηθεί από τα «ορεινά»: «πρόεδρε, δεν σε ακούμε». Αυτό προκάλεσε τον (παραπάνω) εκνευρισμό του κ. Τσίπρα, που σύμφωνα με πληροφορίες, είπε: «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο», συμπληρώνοντας πως υπάρχει ατζέντα και ότι δεν πρέπει να κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν και η συζήτηση κόπηκε μαχαίρι. Ο Ευκλ. Τσακαλώτος δεν απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ