Δευτέρα 21/6/2021

Γίνεται της… τροπολογίας στη Βουλή

Ακόμη μια φορά καταστρατηγήθηκε η πρακτική της ορθής νομοθέτησης, μέσω της κατάθεσης και ψήφισης με διαδικασίες φαστ τρακ εκπρόθεσμης τροπολογίας… μαμούθ.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα «μίνι νομοσχέδιο» του υπουργείου Υγείας, καθώς η χαοτική τροπολογία που κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτη, στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου του Βασίλη Κικίλια, αριθμεί 93 (!) σελίδες.

Ειδικότερα, η τροπολογία-σιδηρόδρομος περιλαμβάνει σωρεία διατάξεων, μεταξύ άλλων, για την παράταση ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, την άυλη συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΥΥ, τα φαρμακεία και τη φαρμακευτική δαπάνη, τα προϊόντα καπνού και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Με την ίδια τροπολογία, μάλιστα, δεν συνυπολογίζεται εφεξής στο όριο της φαρμακευτικής δαπάνης η δαπάνη των εμβολίων και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με αυτόν το τρόπο ανοίγει ο δρόμος για προμήθεια περισσότερων και φθηνότερων εμβολίων.

Σημειωτέον, η τροπολογία περιελάμβανε αρχικά ρύθμιση για την απομάκρυνση του Κώστα Μάρκου από επικεφαλής του ΚΕΣΥ, ωστόσο μετά την παραίτησή του ο υπουργός Υγείας την απέσυρε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ