Δευτέρα 21/6/2021

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τα κόλπα με τα αναδρομικά

Επιμένει η κυβέρνηση στο αφήγημα περί καταβολής των αναδρομικών σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους, αποσιωπώντας κουτοπόνηρα ότι δεν δίνονται επικουρικές συντάξεις και δώρα, αλλά και ότι αποκλείονται δεκάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε τρεις λέξεις για να περιγράψει την κυβερνητική απόφαση («πλήρως, όλους, εφάπαξ»), επιμένοντας ότι στηρίζεται το σύνολο των συνταξιούχων, αλλά και ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια.

«Η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την αρχή της αναλογικότητας και της διαγενεακής αλληλεγγύης» πρόσθεσε μάλιστα, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση συμμορφώθηκε πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ. Ακόμη, δήλωσε πως καλύπτονται όλοι οι συνταξιούχοι που υπέστησαν περικοπές, καθώς η ρύθμιση είναι οριζόντια. Περιλαμβάνει, δηλαδή, όπως είπε, όχι μόνο αυτούς που είχαν προσφύγει δικαστικά, αλλά και αυτούς που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Παρά την κυβερνητική θριαμβολογία, η αντιπολίτευση επιμένει να μιλά για απάτη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης  κατηγορεί το Μαξίμου ότι προχώρησε ακόμη μία φορά σε μια «απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης», ενώ και η πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κούρεψε» κατά σχεδόν 70% τα αναδρομικά. «Κούρεμα οφειλών από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να γίνει. Είναι συνταγματικό και νομικό πραξικόπημα» τόνισε η ίδια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει  ότι από το σύνολο των 2.500.000 συνταξιούχων οι οποίοι δικαιούνται αναδρομικά, θα δοθούν μόνο στο 1/3 αυτών, αλλά και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ώστε τα αναδρομικά να είναι ακατάσχετα, ασυμψήφιστα και αφορολόγητα.

Σφοδρές επικρίσεις για «κουτσούρεμα» των αναδρομικών δέχεται η κυβέρνηση από το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ, αλλά και από την Ελληνική Λύση, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να παρεμβαίνει στην Ολομέλεια και να ασκεί οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση πως προχωρά σε «κούρεμα» 60% των αναδρομικών, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κράτος απατεώνων». «Τους τα χρωστάτε, τα κουρεύετε και λέτε χειροκροτήστε μας κιόλας» επισήμανε ο κ. Βελόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ