Τρίτη 22/6/2021

Το βιογραφικό της Σοφίας Νικολάου θέλει να «ξεψαχνίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει για τα καλά η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, καθώς μάλιστα και η ίδια δίνει συνέχεια αφορμές, πότε με το περιβόητο ταξίδι στην Κω, που έχει ενοχλήσει ακόμη και το εσωτερικό της Ν.Δ., πότε με την πρόσφατη παραγγελία μασκών από εταιρία… αμορτισέρ στην οποία προέβη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, επιμένει να ερευνά εξονυχιστικά τη γενική γραμματέα, αφήνοντας τώρα βαρύτατες αιχμές για το βιογραφικό της.

Ειδικότερα, 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν το αντίγραφο του τίτλου σπουδών από γαλλικό πανεπιστήμιο της Σοφίας Νικολάου, με αίτημα κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλαν στους συναρμόδιους υπουργούς. Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως στο επίσημο βιογραφικό της, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η αναφορά στις εν λόγω σπουδές είναι «εξαιρετικά διφορούμενες, ασαφείς και αόριστες» και «δεν προκύπτει σαφώς ούτε η διάρκεια των σπουδών της ούτε αν αυτή απέκτησε τελικά κάποιον τίτλο σπουδών από το αναφερόμενο γαλλικό πανεπιστήμιο».

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου επανέρχεται στο ταξίδι στην Κω. Συγκεκριμένα, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους που κατατέθηκε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής να επισκεφτεί το νησί από 6 έως 15 Αυγούστου μαζί με τέσσερις συνοδούς ασφαλείας. Οι βουλευτές σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος προϋποθέτει όρους διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων και αποφάσεων των δημόσιων υπολόγων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ