Ο Αντώνης δεν ικανοποιείται με τίποτα και τώρα «κουνάει το δάχτυλο» στον Κυριάκο

Must Read

Τελικά με τίποτα δεν ικανοποιείται ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν φτάνει που ο πρωθυπουργός τού έκανε όλα τα χατίρια και κράτησε στην κυβέρνηση όλους τους υπουργούς της επιρροής του, έστω και αν είναι από τους πλέον αποτυχημένους στον ένα χρόνο, που κατέχουν τα χαρτοφυλάκιά τους, ο Σαμαράς κουνάει και το… δάχτυλο στον πρωθυπουργό.

Πώς; Μέσω του σαμαρικού ιστότοπου Antinews, που σχεδόν καθημερινά, περνά γενεές δεκατέσσερις, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

«Γκρεμίζει» για άλλη μία φορά το αφήγημα του ηγέτη Κυριάκου Μητσοτάκη το Antinews, έχοντας τίτλο: «Ένας αδύναμος Πρωθυπουργός που παριστάνει τον ηγέτη».

Το άρθρο-κόλαφος αναφέρεται στον ανασχηματισμό, που θα ήθελε να κάνει ο Μητσοτάκης και που τελικά δεν έκανε. Του καταλογίζει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «ατολμία που βάφτισε ενίσχυση της ήδη… επιτυχημένης κυβέρνησης»:

«Την πλήρη αδυναμία του Μητσοτάκη αποδεικνύει η ακύρωση του ριζικού ανασχηματισμού που ορεγόταν, προφανώς για να αποφύγει τις αντιδράσεις από τους βαρόνους της Ν.Δ. (βλέπε Σαμαρά) που του είχαν διαμηνύσει να μην τολμήσει να βγάλει από την κυβέρνηση τους δικούς τους ανθρώπους. Ετσι αρκέστηκε στην τοποθέτηση δικών του «ταμιών» για ευνόητους λόγους που θα διαχειριστούν τα κεκαλυμμένα νέα μνημόνια που αναμένονται από τις Βρυξέλλες. Για το θεαθήναι έβαλε στην κυβέρνηση κι έναν καθηγητή και δυο βουλευτάδες, έβγαλε και στην δημοσιότητα μια ατελή αναπτυξιακή έκθεση γραμμένη από νομπελίστα για το απαραίτητο φούσκωμα της πομφόλυγας, μπας και καταφέρει να επισκιάσει την ατολμία που βάφτισε ενίσχυση της ήδη… επιτυχημένης κυβέρνησης. Ουάου που θα έλεγε και μια άλλη ψυχή που πάσχιζε να μας σώσει».

Στο Antinews δεν σταματούν όμως εκεί. Θεωρούν ότι η «πρωθυπουργική λιποψυχία» σηματοδοτεί και την εγκατάλειψη, του όποιου σχεδιασμού υπήρχε στο Μαξίμου, για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες:

«Πρώτο το Antinews είχε αποκαλύψει ότι ο Μητσοτάκης επιθυμούσε μέσω ενός προεκλογικού δομικού ανασχηματισμού να στρώσει το έδαφος που θα δικαιολογούσε την αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες. Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός ανέκρουσε πρύμνα; Τι είναι αυτό που τον φοβίζει; Σίγουρα πάντως όχι μόνο οι ενδεχόμενες εσωκομματικές συγκρούσεις. Ούτε η αύξηση των κρουσμάτων. Πιθανότατα ο φόβος της οργής του λαού λόγω της πείνας που έφερε το lockdown, καθώς και οι κρυφές εντολές της Μέρκελ προς υλοποίηση των Πρεσπών του Αιγαίου. Αρα σου λέει, πού καιρός για εκλογικές ήττες. Κατοχύρωσε καλύτερα τα “ταμεία”, ηρέμησε τους βαρόνους, προσπάθησε να εξομαλύνεις κάπως τον θυμό του λαού μέσω των ανύπαρκτων λεφτόδεντρων και ξεκίνα τις διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα του Αιγαίου που σου έχουν επιβάλει οι Γερμανοί οι οποίοι σε κρατούν από παντού ένεκα Siemens».

Το άρθρο- κόλαφος καταλήγει με τη διαπίστωση, οι πολιτικοί τακτικισμοί έχουν ημερομηνία λήξης, βλέπει μαύρο τον επερχόμενο χειμώνα και προβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν θα δει την αυγή του νέου χρόνου: «Επειδή δεν διαφαίνεται κάποια εναλλακτική στον ορίζοντα, φρονούμε ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να αντικρίσει την αυγή του νέου έτους. Το φάντασμα του γαλάζιου ΓΑΠ πλανάται πάνω από το Μαξίμου. Θα καταφέρει να το αποφύγει ο πρωθυπουργός;

Συνεχίζεται…»

Πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This