Τα «πήραν στο κρανίο» οι (πανικόβλητοι) Τούρκοι και ακύρωσαν τις συνομιλίες με την Ελλάδα που θα ξεκινούσαν στις 24/8!

Must Read

Η συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο προκάλεσε τη μήνη της Τουρκίας, η οποία επικοινώνησε άμεσα με τη χώρα μας για να ανακοινώσει την ακύρωση των επερχόμενων διερευνητικών επαφών των δύο πλευρών. Είναι τόση η οργή της Τουρκίας, που προχώρησε σε τριπλή αντίδραση κατά της Ελλάδας!

Όπως μετέδωσε το OPEN, η Άγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα ότι ματαιώνονται, προς το παρόν, οι διερευνητικές επαφές των δυο πλευρών (που η Τουρκία είχε αποκαλύψει την ύπαρξή τους) που ήταν να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Εν συνεχεία της οργισμένης αντίδρασής της, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX δεσμεύοντας περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο για ασκήσεις με πυρά και ακολούθως το τουρκικό ΥΠΕΞ έβγαλε μια τις γνωστές απειλητικές ανακοινώσεις του.

Ας πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα:

Η NAVTEX της Τουρκίας ήρθε ως άμεση απάντηση στην υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου και συγκεκριμένα με δέσμευση θαλάσσιας περιοχής για διεξαγωγή ασκήσεων με χρήση πραγματικών πυρών ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο για 10-11 Αυγούστου.

Η τουρκική NAVTEX:

TURNHOS N/W : 1016/20

MEDITERRANEAN SEA

1. GUNNERY EXERCISE, ON 10 – 11 AUG 20 FROM 0500Z TO 1600Z IN AREA BOUNDED BY;

36 26.11 N – 029 07.47 E

36 28.32 N – 028 46.26 E

36 19.56 N – 028 43.46 E

36 08.56 N – 029 18.56 E

36 14.52 N – 029 18.58 E

CAUTION ADVISED.

2. CANCEL THIS MESSAGE 111700Z AUG 20.

Η απειλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Με τις ατάκες «τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτρέψουν καμία δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές και η χώρα μας και οι Τουρκοκύπριοι στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουν αναμφίβολα να τις υπερασπίζονται αποφασιστικά», το τουρκικό ΥΠΕΞ στο κλείσιμο της ανακοίνωσής του, έστειλε το γνωστό απειλητικό μήνυμα, όπως κάνει κάθε φορά.

Και το ξεκίνημα βέβαια είναι… εντυπωσιακό, αφού αναφέρει πως «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου»! Καλά χάρτες δεν έχουν εκεί στην Τουρκία; Πως γίνεται να μην υπάρχουν θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Αιγύπτου, αλλά να υπάρχουν θαλάσσια σύνορα Τουρκίας-Λιβύης;

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Οι λεγόμενες περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, όπως περιγράφεται στη συμφωνία οριοθέτησης που υπογράφηκε σήμερα, δεν υφίστανται για την Τουρκία. Αυτό θα αποκαλυφθεί και στη θεωρία και στην πράξη. Η λεγόμενη οριοθετημένη περιοχή βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, η οποία έχει επίσης αναφερθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Αίγυπτος, η οποία εγκατέλειψε 11.500 km2 με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση το 2003, χάνει ξανά τη θαλάσσια δικαιοδοσία της με αυτήν τη λεγόμενη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα με την Ελλάδα.

Με αυτήν τη συμφωνία, τα δικαιώματα της Λιβύης προσπαθούν επίσης να σφετεριστούν.

Τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτρέψουν καμία δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές και η χώρα μας και οι Τουρκοκύπριοι στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουν αναμφίβολα να τις υπερασπίζονται αποφασιστικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This