Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σχέδιο Πισσαρίδη: Like από Άδωνι, Σκυλακάκη, dislike από ΚΙΝΑΛ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μπορεί οι ίδιοι οι συγγραφείς του σχεδίου Πισσαρίδη να διευκρινίζουν πρώτοι απ’ όλους ότι πρόκειται για ένα ημιτελές σχέδιο, από το οποίο λείπουν ολόκληρα κεφάλαια, και να τονίζουν ότι χρειάζονται παρατηρήσεις και κριτική προκειμένου να το παρουσιάσουν ολοκληρωμένο, αυτό όμως παρουσιάζεται από κυβερνητικά στελέχη σαν «ευαγγέλιο» που θα οδηγήσει στη σωτηρία της χώρας.

Πρώτος έτρεξε να το «ευλογήσει» ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέλοντας έτσι ίσως να αποδείξει και την προσήλωσή του στην κυβερνητική πολιτική. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο σχέδιο, τόνισε ότι «μπροστά μας έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της εποχής, να φύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να φτιάξουμε μια ανοιχτή οικονομία και σε αυτό συγκλίνει η κατεύθυνση της έκθεσης Πισσαρίδη».

Την ίδια στιγμή βέβαια ο υπουργός που θα κληθεί να εφαρμόσει το σχέδιο Πισσαρίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα παίρνει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης περιέγραψε ένα «μνημόνιο», σημειώνοντας ότι «παίρνεις την προκαταβολή όταν υποβάλλεις το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που εσύ προτείνεις και, εφόσον προχωρούν αυτές οι δεσμεύσεις οι δικές σου και εφόσον απορροφάς τα χρήματα με διαφάνεια και ποιότητα, δίνεις αναφορά κάθε εξάμηνο και υπάρχει μια εξάμηνη εκταμίευση».

Την ίδια στιγμή πάντως το ΚΙΝ.ΑΛ. σε ενημερωτικό του σχέδιο για τη συγκεκριμένη έκθεση εστιάζει κυρίως στην προστασία πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίους και αγρότες, εργασία και Ασφαλιστικό, υγεία και κοινωνικό κράτος, Δημόσια Διοίκηση και Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, «δεν υπάρχει καμία αναφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας και στη δημιουργία ενός νέου πτωχευτικού πλαισίου για νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα, ενώ το μόνο που αναφέρεται για μικρομεσαίους και αγρότες είναι οι συγχωνεύσεις τους σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Για τους εργαζομένους επιφυλάσσει πλήρη ευελιξία στις απολύσεις, ελαστικοποιημένες εργασιακές σχέσεις και με τις καταχρηστικές εργοδοτικές πρακτικές να υποβαθμίζουν πλήρως τη μισθωτή εργασία», όπως τονίζεται!

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ