Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα… Θέλει να κυβερνήσει»

Must Read

Ηχηρά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο ieidiseis.gr ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα του 33%, υπογραμμίζοντας πως «όποιος πιστεύει ότι οι επιπλέον 1.500.000-2.000.000 πολίτες που προσήλθαν ήταν όλοι αριστεροί, της ριζοσπαστικής Αριστεράς, μάλλον κάνει λάθος».

Για να μην απομείνει κάποια αμφιβολία ξεκαθάρισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σήμερα, είτε μας αρέσει είτε όχι, καταλαμβάνει ηγεμονικά το πολιτικό φάσμα από τα Αριστερά ως το Κέντρο. Την πολιτική γεωγραφία δηλαδή της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης».

«Ο όρος Κεντροαριστερά στην Ελλάδα είναι πολιτικά φορτισμένος από τη περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη. Αν λοιπόν με τον όρο αυτό εννοούμε την πολιτική γεωγραφία που ήδη καταλαμβάνει ηγεμονικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τότε ναι, αυτή η στροφή έχει ήδη γίνει. Αν, όμως, εννοούμε την πολιτική μετατόπιση προς την Κεντροδεξιά στην πραγματικότητα, τότε όχι. Δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ. Η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ συστημικός παρτενέρ της Δεξιάς» ανέλυσε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, δεν είναι φωτοβολίδα. «Είπε θέλω να κυβερνήσω. Και το ’12 και το ’15 για το καλό αυτών που εκπροσωπώ. Δεν θέλω να προσθέσω κι άλλες ηρωικές ήττες στα ιστορικά βιβλία». Αναφορικά με την πολιτική συμμαχιών, εξήγησε «δεν θα καθορίσουμε την ανάγκη της χώρας από τις διαθέσεις των συμμάχων μας» και επέκρινε το ΚΙΝ.ΑΛ. για την αντι-ΣΥΡΙΖΑ στάση του, χωρίς πάντως να κλείνει την πόρτα.

Αναφερθείς στις τάσεις, είπε: «Ως ρεύματα ιδεών είναι καλοδεχούμενες. Αν δεν υπάρχουν τέτοιες, πρέπει να τις εφεύρουμε. Οι ομάδες διανομής της εσωκομματικής εξουσίας, όμως, είναι κάτι ξεπερασμένο και αποκρουστικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This