Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

«Της τρελής» γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι προ των πυλών της διάσπασης!

Ακονίζουν τα μαχαίρια οι φατρίες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι εσωκομματικές «μπηχτές» δεν έχουν τέλος, οδηγώντας αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε τροχιά διάσπασης.

Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αυτή τη φορά «χτύπησε» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ζητώντας «ανασχηματισμό» στο κόμμα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για το έργο της σκιώδους κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σε συνέντευξή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «έπειτα από έναν χρόνο στην αντιπολίτευση και ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό θα πρέπει να αποτιμήσουμε τη δουλειά μας σε όλους τους τομείς, συνεκτιμώντας όλες τις ανάγκες και τα δεδομένα».

Ο Πάνος Σκουρλέτης απέφυγε να κατονομάσει τα μέλη του σχήματος με τα οποία δεν είναι ικανοποιημένος, ωστόσο οι φήμες για τους δυο ή τρεις τομεάρχες και τους ισάριθμους αναπληρωτές που έχουν δυσαρεστήσει την Κουμουνδούρου και βρίσκονται ένα βήμα πριν από την έξοδο δίνουν και παίρνουν. «Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε αρκετές αλλαγές. Η ανακατανομή των χρεώσεων, όταν έχει στόχο την αποτελεσματικότητα, βοηθάει» πρόσθεσε μάλιστα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τον δρόμο για τις επικείμενες αλλαγές και τις συνεπακόλουθες καρατομήσεις.

Αναφορικά δε με το πολυσυζητημένο και πολυαναμενομενο συνέδριο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει πεδίον δόξης λαμπρόν για εσωκομματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ο Πάνος Σκουρλέτης δεν αποκάλυψε τον χρόνο διεξαγωγής του, καθώς, όπως είπε, αυτό θα εκτιμηθεί περί τα τέλη Αυγούστου και ανάλογα με τα υγειονομικά δεδομένα. «Ίσως θα έπρεπε να είχαμε κάνει το συνέδριό μας στα τέλη του 2019» παραδέχτηκε μάλιστα, για να επισημάνει ότι «το βέβαιο είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε ένα συνέδριο fast track με υποβαθμισμένο περιεχόμενο απλά για να πούμε πως το κάναμε».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος που αναζωπύρωσε τις εσωκομματικές τριβές στην Κουμουνδούρου είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος άφησε αιχμές προ ολίγων ημερών κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και κατά της προοπτικής να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε καθαρά αρχηγοκεντρικό κόμμα. Ακολούθησαν βεβαίως οι κεραυνοί του αψύ Σφακιανού Παύλου Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε στον πρώην υπουργό για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης -πρόκειται για την αχίλλειο πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ-, λέγοντας πως «η ανακούφισή της έπρεπε να είναι άμεση και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δισ.».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ