Ο Καλλιάνος «άδειασε» τον Χαρδαλιά: «Ρωτήστε αυτόν ποιος σοβαρός Μετεωρολόγος έδωσε πρόγνωση για την Εύβοια» 

Must Read

Ο βουλευτής της βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος «άδειασε» τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για τη φονική πλημμύρα που στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους και έθαψε κάτω από τη λάσπη τις περιουσίες χιλιάδων κατοίκων στην Εύβοια.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταίας δήλωσε ότι για την καταστροφή έφταιξε η… λάθος πρόβλεψη των Μετεωρολόγων: «Δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη. Θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά».

Ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει, όχι μόνο ότι ο ίδιος δεν κλήθηκε ποτέ να δώσει πρόγνωση αλλά τονίζει επίσης ότι κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε ποτέ πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά βροχής.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Επειδή με ρωτάτε πολλοί, οφείλω να απαντήσω. Ουδέποτε ερωτήθηκα για να δώσω πρόγνωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την #Εύβοια.

Προσωπικά έβλεπα ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή (χάρτες αστάθειας) και έστειλα εκ των υστέρων τα αποδεικτικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω ποιος έδωσε την πρόγνωση για 63mm στον κ. Χαρδαλιά!

ΥΓ: Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!

Κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%. Το μόνο που ξέρουν οι Μετεωρολόγοι είναι αν τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ευρύτερη περιοχή και αν ο όγκος του νερού μεγάλος.

Οπότε μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm!!!). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον Υπουργό;;;».

«Είχαμε προειδοποιήσει» λέει το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τόνισε ότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει τις Αρχές για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Εύβοια και επεσήμανε ότι η τοποθέτηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για το ύψος της βροχόπτωσης ήταν μια αυθαίρετη αναφορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This