Παρασκευή 25/6/2021

Βελόπουλος: «Καλώδια στο Αιγαίο αυτοί; Νηοψία, βύθιση κι ‘άγκυρα’ στην Άγκυρα εμείς»!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο σχολίασε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την ανάρτηση που έκανε νωρίτερα ο ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος έγραψε ότι το Oruc Reis θα ποντίσει «1750 χλμ καλώδια» στην Ανατολική Μεσόγειο ως τις 23 Αυγούστου.

Για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ο κ.Βελόπουλος ανέφερε:

«Με ένα διάγγελμα που δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς χθες ότι θα κάνει ο πρωθυπουργός με πανικό και φόβο και με τη ρήση «απαντούμε δεν προκαλούμε» ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι πάμε σε διάλογο, χωρίς να μας πει για ποια ακριβώς θέματα «θα διαλεχθούμε».

Μίλησε για κίνδυνο ατυχήματος, την ώρα που η Τουρκία έχει εισβάλει στην ελληνική κυριαρχία και ποντίζει καλώδια 1750 km! Η θέση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ παραμένει αταλάντευτη. Καλώδια στο Αιγαίο αυτοί; Νηοψία, βύθιση κι «άγκυρα» στην Άγκυρα εμείς».

Για τα… τουρκικά καλώδια του Ντονμέζ, είχε σχολιάσει:

«Οι Τούρκοι διαμηνύουν ότι θα ποντίσουν 1750 χλμ καλώδια για «σεισμικές έρευνες» εώς τις 23/8, γεγονός που η κυβέρνηση αποδέχεται εκούσια ελλείψει βούλησης για αποτροπή.

Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ λοιπόν, δεν αποδεχόμαστε «παθητική στάση», υπενθυμίζουμε ότι η απόσταση Αθήνας – Άγκυρας είναι 1530χλμ, οπότε καλώδια στο Αιγαίο αυτοί, “άγκυρα” στην Άγκυρα εμείς και ο νοών, νοείτο!»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ