Νίκος Χαρδαλιάς: «Η κυβέρνηση δεν αποκρύπτει κρούσματα – Υπεύθυνος για την διασπορά ο εγχώριος τουρισμός» (video)

Must Read

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς παρουσιάστηκε με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ενημέρωση:

https://vimeo.com/448850277

Ο κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας στην αρχή της ενημέρωσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία με επιτυχία, ενώ όπως υποστήριξε το σύστημα Υγείας έχει «θωρακιστεί», ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά περίπου 750.000 τεστ.

Ο υφυπουργός υγείας προανήγγειλε 400 νέες θέσεις για γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στις ΜΕΘ της χώρας αλλά και 1.650 θέσεις νοσηλευτών. Επιπλέον, ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομείων αναφοράς για όσους νοσούν από κορωνοϊό. Κλείνοντας, ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε την ότι η χώρα θα λάβει τμηματικά 3εκ. δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Eπιπλέον, ο κ. Κοντοζαμάνης διέψευσε τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ότι δόθηκε εντολή να μην εκδίδονται δελτία τύπου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με τις υγειονομικές περιφέρειες: «Ψευδώς αναγράφουν ότι αποκρύπτουμε κρούσματα. Καθημερινά ο ΕΟΔΥ ως αρμόδιος φορέας ανακοινώνει όλα τα κρούσματα της χώρας και την αντίστοιχη επιδημιολογική έκθεση. Κανείς δεν μπορεί ούτε να κάνει εικασίες ούτε να διαστρεβλώσει την πραγματική εικόνα. Αυτά που γράφονται περί εξυπηρέτησης συμφερόντων τα θεωρώ ανάξια σχολιασμού. Μέχρι σήμερα τα καταφέραμε γιατί παρείχαμε πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση. Δεν κρύψαμε τίποτα και ούτε θα το κάνουμε».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την πανδημία, απαντώντας στις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ αλλά και των γιατρών για εσκεμμένη απόκρυψη κρουσμάτων, υποστήριξε ότι δεν υφίστανται όσα ισχυρίζονται: «Η φημολογία αδήλωτων κρουσμάτων στα νησιά αυτά είναι αστήρικτη», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Δηλώνονται υποχρεωτικά στο σύστημα. Στην Πάρο και στην Αντίπαρο δεν υπάρχει λόγος πανικού, είναι όλα απομονωμένα μαζί με το στενό τους περιβάλλον. Η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο. Δεν χρειάζεται κανείς να δημιουργεί πανικό. Σε κάθε γωνιά η Πολιτική Προστασία έχει εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα».

«Υπεύθυνος για τη διασπορά ο εγχώριος τουρισμός»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε κατηγορηματικά ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν ευθύνεται για την αύξηση κρουσμάτων: «Ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων. Το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια και έχουν προκληθεί από τις συναθροίσεις.», υποστήριξε.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε ειδικό πρωτόκολλο για όσους επιστρέψουν στις εργασίες τους μετά τις διακοπές, όπως επίσης και για το άνοιγμα των σχολείων. Επιπλέον υποστήριξε ότι για την μετάδοση του ιού ευθύνεται η εγχώρια κυκλοφορία των πολιτών:  «Δεν χαλαρώνουμε τα μέτρα. Για την μετάδοση οφείλεται στην εγχώρια κυκλοφορία και τη μη τήρηση μέτρων. Πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα για αποστάσεις, μάσκες, μέτρα υγιεινής, ωράρια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This